ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δρ Χριστίνα Γιαννάκη: «Καταθέτουμε τη ψυχή μας για τους ασθενείς μας» - Τί πέτυχε και πόσοι ασθενείς στάλθηκαν στο εξωτερικό

Δρ Χριστίνα Γιαννάκη: «Καταθέτουμε τη ψυχή μας για τους ασθενείς μας» - Τί πέτυχε και πόσοι ασθενείς στάλθηκαν στο εξωτερικό

Στο έργο που γίνεται καθημερινά από το Υπουργείο Υγείας, σχετικά με τις αποστολές ασθενών στο εξωτερικό, αναφέρθηκε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ Χριστίνα Γιαννάκη, τονίζοντας πως «καταθέτουμε τη ψυχή μας για τους συνανθρώπους μας που περνούν δύσκολα».

Σε δηλώσεις της στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» του ΑΝΤ1, η κ. Γιαννάκη προτού προχωρήσει στην ανασκόπηση του έργου που έγινε μέχρι σήμερα, ευχαρίστησε το προσωπικό της ειδικής Μονάδας που δημιουργήθηκε στο Υπουργείο.

Σύμφωνα με την κ. Γιαννάκη, σήμερα νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία του εξωτερικού συνολικά 64 ασθενείς, ενώ καθόλη τη διάρκεια του 2022 στάλθηκαν στο εξωτερικό 1.242 ασθενείς και σηκώθηκαν 74 αεράμπουλες.

Όπως εξήγησε, «αυτά τα περιστατικά που πάνε στο εξωτερικό, είναι περιστατικά που δεν μπορούν να γίνουν στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι βαριά περιστατικά, πολύ δύσκολα περιστατικά, θέλουν πολυθεματικές ομάδες», συμπλήρωσε σημειώνοντας ότι «πάνε σε Πανεπιστημιακές Κλινικές που είναι δοκιμασμένες».

«Ο άρρωστος έχει άλλες σκέψεις, είναι συγχυσμένος. Ακούμε τι λέει και προσπαθούμε να κάνουμε αυτόν τον συγκερασμό πάντα για το καλώς νοούμενο συμφέρον», εξήγησε περαιτέρω υποδεικνύοντας πως «εγώ είμαι πολύ έντονη με τα θέματα των ασθενών, διότι περνάει δύσκολα, δεν μπορούμε εμείς να τα ωραιοποιούμε τα πράγματα».

Τι πέτυχε το Υπουργείο

Στις δηλώσεις της η κ. Γιαννάκη προέβη και σε αποκαλύψεις αναφορικά με το τι πέτυχε για το καλό των ασθενών που αποστέλλονται στο εξωτερικό.

Όπως είπε, στις 23 Δεκεμβρίου είχε τηλεδιάσκεψη με τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στη Γερμανία και κατάφερε από χθες Δευτέρα (2/1) οι ασθενείς που διαμένουν σε σπιτάκια λίγο πιο έξω από το νοσοκομείο, να μην πληρώνουν απολύτως τίποτα, κάνοντας λόγο για μία σημαντική ανάσα.

«Το μόνο έξοδό τους θα είναι το φαγητό τους και οι μετακινήσεις, για τις οποίες έχουμε διευθετήσει να εξασφαλίζουν μηνιαία κάρτα για τις μετακινήσεις τους, έναντι 42 ευρώ, περίπου», πρόσθεσε σημειώνοντας ότι οι ασθενείς μένουν περίπου 150 με 200 μέρες για να ολοκληρώσουν τη θεραπεία τους.

Παράλληλα, είπε, μετά από επίσκεψη της ιδίας στη Πανεπιστημιακή Κλινική Σαριτέ της Γερμανίας, το 2020, κατάφερε και εξασφάλισε 13 συνολικά διαμερίσματα για τη διαμονή μικρών παιδιών και των οικογενειών τους, ενώ μέχρι τότε σε Κύπριους ασθενείς παραχωρείτο 1 μόλις διαμέρισμα.

Πρόσφατα, επίσης, μετά από ενέργειες της κ. Γιαννάκη, 5 παιδάκια που βρίσκονται στη Γερμανία εμβολιάστηκαν δωρεάν με το εμβόλιο για το νευροβλάστωμα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, είναι τα μόνα παιδάκια που έλαβαν δωρεάν το εμβόλιο και δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Γερμανίας.

Η κ. Γιαννάκη στην παρέμβασή της παρέθεσε και στοιχεία για τον αριθμό των ασθενών ανά χώρα και σε χαρακτηριστικές περιπτώσεις ασθενών που βρίσκονται στο εξωτερικό και τυγχάνουν θεραπείας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας στο βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top