Κυπριακό επενδυτικό ταμείο αγόρασε διυλιστήρια στη Σικελία - Παράγει το 20% των καυσίμων στην ιταλική αγορά

Κυπριακό επενδυτικό ταμείο αγόρασε διυλιστήρια στη Σικελία - Παράγει το 20% των καυσίμων στην ιταλική αγορά

Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, τα διυλιστήρια Isab di Priolo (τα οποία βρίσκονται στη Σικελία) πωλήθηκαν στην εταιρία G.o.i. Energy, του κυπριακού επενδυτικού ταμείου Argus.

Η ανακοίνωση έγινε από την μέχρι σήμερα ιδιοκτήτρια, τον ρωσικό πετρελαϊκό κολοσσό Lukoil. Aπό τα συγκεκριμένα διυλιστήρια προέρχεται περίπου το 20% των καυσίμων στην ιταλική αγορά, αλλά το ότι έως τώρα ανήκει σε ρωσική εταιρία, θα μπορούσε σύντομα να θέσει σε κίνδυνο την λειτουργία τους.

Όπως υπογραμμίζει η ιταλική εφημερίδα, τις προηγούμενες εβδομάδες είχε γίνει αναφορά σε ενδεχόμενη πώληση σε αμερικανικό fund ή και σε προσωρινή εθνικοποίηση των εγκαταστάσεων.

Τα διυλιστήρια Isab di Priolo, τα οποία βρίσκονται στις Συρακούσες της Κάτω Ιταλίας, απασχολούν περίπου χίλιους εργαζόμενους και η μεταβίβαση της ιδιοκτησίας τους αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου, υπό τον όρο να παρασχεθούν όλες οι αναγκαίες άδειες από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές και την ιταλική κυβέρνηση.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θρήνος στη Λάρνακα: «Έσβησε» στα 30 του ο άτυχος Γιώργος – Πατέρας δύο παιδιών το θύμα του τροχαίου - Πώς έγινε το νέο θανατηφόρο

Θρήνος στη Λάρνακα: «Έσβησε» στα 30 του ο άτυχος Γιώργος – Πατέρας δύο παιδιών το θύμα του τροχαίου - Πώς έγινε το νέο θανατηφόρο

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στον δρόμο Κελλιών – Τρούλλων, με θύμα τον 30χρονο Γεώργιο Γεωργίου από τη Λάρνακα. Ο 30χρονος, ο οποίος οδηγούσε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, συγκρούστηκε μετωπικά με σαλούν όχημα στο οποίο επέβαιναν τέσσερα πρόσωπα, μεταξύ τους και δύο ανήλικα παιδιά.

BEST OF TOTHEMAONLINE