ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Το να εθελοτυφλούν τα ΗΕ, ενθαρρύνουν εκείνο που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο»

ΠτΔ: «Το να εθελοτυφλούν τα ΗΕ, ενθαρρύνουν εκείνο που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο»

Την έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, καθώς και την επόμενη μέρα του ΔΗΣΥ μετά τις Προεδρικές Εκλογές, σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

Σε ό,τι αφορά την έκθεση Γκουτέρες, ο κ. Αναστασιάδης αφού διευκρίνισε ότι «ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ενημερώνεται, δεν είναι ο ίδιος παρών», υπέδειξε πως «βεβαίως θα μπορούσε ο ΓΓ να παρατηρήσει στην Έκθεσή του ότι, η δική του εισήγηση για διορισμό κάποιου Αντιπροσώπου, ο οποίος να δημιουργήσει ή να ερευνήσει τη δυνατότητα κοινού εδάφους για επανέναρξη του διαλόγου, έχει απορριφθεί όχι από εμάς, αλλά από την τουρκική πλευρά».

«Το να εθελοτυφλούν τα ΗΕ, ενθαρρύνουν εκείνο που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και δεν συμβάλλει ποσώς στη δημιουργία κλίματος για ένα διάλογο, ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες λύση», τόνισε.

Όσον αφορά τον ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέδειξε ότι «η ιστορία μου είναι καθαρά καταγεγραμμένη και συνεπώς δεν μπορεί παρά είμαι πάντα στο πλευρό του κόμματος μου και στη δημιουργία προϋποθέσεων, ώστε εάν παρατηρηθούν ρήγματα, έστω κι ελάχιστα, να επουλωθούν την επομένη».

Ερωτηθείς εάν θα παρέμβει, διευκρίνισε ότι «δεν θα παρέμβω. Θα συμμετέχω στις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος. Δεν παύω να είμαι ο επίτιμος Πρόεδρος του κόμματος».

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες διαγραφές στελεχών/μελών του ΔΗΣΥ, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την άποψη ότι δεν λήφθηκε απόφαση διαγραφής. «Από την ώρα που υποτίθεται ότι συμπεριφέρεσαι κατά τρόπον εξωκομματικό, θεωρείται ότι αυτομάτως ο ίδιος αποφασίζεις την έξοδο σου από το κόμμα», εξήγησε.

Αναλυτικά μέρος της συνέντευξης του Προέδρου Αναστασιάδη στο βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top