Φυσικό αέριο: Νέα πτώση - Κοντά στα 50 ευρώ η τιμή του

Φυσικό αέριο: Νέα πτώση - Κοντά στα 50 ευρώ η τιμή του

Χαμόγελα ικανοποίησης φέρνει στο οικονομικό επιτελείο η πτώση της τιμής του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς συνεχίζεται η τροφοδοσία της με φορτία LNG.

Χθες (16/1) διέσπασε πτωτικά το όριο των 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ σήμερα πλησιάζει τα 50 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η τιμή για τα συμβόλαια παράδοσης τον Φεβρουάριο (TTF) υποχώρησε λίγο μετά τις 11 στα 51,7 ευρώ και πριν από λίγο διαμορφωνόταν στα 52,6 ευρώ με πτώση 5,1% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο και στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Οι αποθήκες φυσικού αερίου είναι γεμάτες σε επίπεδα υψηλότερα του μέσου όρου για την εποχή, άνω του 80%, ενώ και οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) παραμένουν ισχυρές.

Η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ευρώπη για τη χρονιά έως τον Οκτώβριο θα είναι μειωμένη κατά 16% σε σχέση με τον μέσο όρο της πενταετίας, όπως εκτίμησε νωρίτερα μέσα στον Ιανουάριο η Morgan Stanley, ενώ η πτώση των τιμών δεν δείχνει να ενισχύει την κατανάλωση.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE