Νεκρός άνδρας σε χωράφι - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του
Γύρω στις 12.30π.μ. εντοπίστηκε νεκρός άνδρας, σε χωράφι στην περιοχή Σιάς.
Οι συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό από την υπερβολική έκθεση στις οθόνες
Ο υπερβολικός χρόνος χρήσης της οθόνης έχει και συνέπειες που επηρεάζουν βιολογικά τον οργανισμό ενός ανθρώπου, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων είναι οι διαταραχές του ύπνου, καταπόνηση των ματιών και πονοκεφάλους.
Υπάρχουν όμως κι άλλες συνέπειες, όπως είναι η σύγχυση στην σκέψη, έλλειψη συγκέντρωσης και πνευματικής διαύγειας, αλλά και δυσκολίες στην αλληλεπίδραση με άλλους πρόσωπο με πρόσωπο.
Σε επίπεδο ψυχολογίας , οι άνθρωποι που περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στην οθόνη είναι συνήθως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διατρέχοντας αυξημένο κίνδυνο άγχους και κατάθλιψης, καθώς πολλές φορές συγκρίνουν την ζωή τους με αυτές άλλων ανθρώπων.
Πρώτα απ’ όλα, θα ήταν βοηθητικό να εντοπίσετε τον λόγο που περνάτε τόσο χρόνο στις οθόνες.
Κατόπιν θα πρέπει να ανακαλύψετε τον λόγο που σας κινητοποιήσετε να πάρετε αυτή την απόφαση. Ταυτοποιώντας το κίνητρο σας, αποκτάται μία αίσθηση δέσμευσης στον σκοπό σας.
Κατόπιν εξετάστε τι κάνετε με τον χρόνο σας στην οθόνη και αποφασίστε στη συνέχεια για τα όρια που θέλετε να θέσετε στον εαυτό σας ως προς το χρονικό διάστημα.
Για παράδειγμα, εάν η εργασία σας απαιτεί να είστε σε οθόνη, τότε για το υπόλοιπο της ημέρας μπορείτε να θέσετε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που θα είστε στην οθόνη του κινητού σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ειδικότερα, συνιστάται από τους ψυχολόγους να γίνετε ακόμη πιο συγκεκριμένοι από το να αποφασίσετε απλώς να κόψετε ορισμένες εφαρμογές ή δραστηριότητες.
Για παράδειγμα αν περνάτε 4 ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσπαθήστε να το περιορίσετε στις 2 ώρες, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία του χρονικού περιορισμού στο τηλέφωνό σας.
Ο καθορισμός συγκεκριμένων, μετρήσιμων στόχων μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες της οθόνης να παρακολουθούν την πρόοδό τους και να «λογοδοτούν» στον εαυτό τους.
Βρείτε κάτι άλλο να κάνετε με τον χρόνο σας – βρείτε ένα νέο χόμπι, βρείτε ένα καλό βιβλίο που μπορείτε να διαβάσετε.
Η βασικότερη συμβουλή στην όλη διαδικασία μείωσης του χρόνου μπροστά στις οθόνες είναι να θέσετε στον εαυτό σας ρεαλιστικούς στόχους. Αν θέτετε πολύ μεγάλους στόχους, καταλήγετε να προετοιμάζετε τον εαυτό σας για αποτυχία και μπορεί ακόμη και να τα παρατήσετε.
Έτσι, ξεκινήστε με μικρούς, ρεαλιστικούς στόχους και αυξήστε τους με την πάροδο του χρόνου.
Είναι ένας μαραθώνιος, όχι ένας αγώνας δρόμου η «απεξάρτησή» σας.
Αν έχετε συνηθίσει να έχετε την πηγή ψυχαγωγίας σας συνδεδεμένη με μια οθόνη, όταν σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τόσο πολύ την οθόνη είναι πολύ πιθανόν να αισθανθείτε πλήξη.
Όπως η διαμόρφωση μίας νέας συνήθειας απαιτεί χρόνο, έτσι και η διακοπή μιας συνήθειας θα πάρει επίσης χρόνο.
Σε αυτό το στάδιο είναι πιθανόν να αισθανθείτε απογοήτευση, αλλά η κατανόηση ότι θα έρθει με προκλήσεις και ο σχεδιασμός για αυτές τις προκλήσεις μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της απογοήτευσης.
Πηγή: in.gr
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις