ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Το ΕΛΑΜ πολλοί εμίσησαν, την ακροδεξιά ουδείς

Το ΕΛΑΜ πολλοί εμίσησαν, την ακροδεξιά ουδείς

Τι σου είναι καμιά φορά αυτό το άτιμο το τάιμινγκ. Δεν πέρασαν ούτε 48 ώρες από την Άνω και Κάτω Τούμπα του Νίκου Χριστοδουλίδη για το ΕΛΑΜ και έσκασε η καλύτερη υπενθύμιση τού τι σημαίνει να χαϊδεύεις τα φασισταριά για μια χούφτα ματωμένες ψήφους.

Στο σημερινό μνημόσυνο του Γρίβα (για τους φίλους που διαβάζουν από Ελλάδα, φανταστείτε ετήσιο μνημόσυνο του Παττακού, αλλά mainstream και με επίσημη εκπροσώπηση από φορείς και κόμματα) χουλιγκάνοι ομάδων της Λευκωσίας και της Λεμεσού έκαναν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα: πλακώθηκαν στο ξύλο με φόντο το άγαλμα του ολετήρα, γιορτάζοντας με τον καλύτερο εμφύλιο τον άνθρωπο που δίχασε (και διχοτόμησε) ένα νησί.

Βέβαια θα ήταν άδικο ένα τσουβάλιασμα όλων αυτών κάτω από την ταμπέλα του ΕΛΑΜ, ίσως μάλιστα τούς δίνω και μεγαλύτερη αριθμητική δύναμη απ’ όση πραγματικά διαθέτουν. Βλέπετε, το κυπριακό υποκατάστημα της -φυλακισμένης πια- Χρυσής Αυγής δεν έχει απορροφήσει ολόκληρη την εγχώρια ακροδεξιά, καθώς πολλοί ακόμα οπαδοί της έχουν βρει στέγη στον ΔΗΣΥ και δεν αφήνουν εύκολα το μαντρί. Συνεπώς, αυτοί μεν που πλακώθηκαν στο μνημόσυνο ναι μεν μοιράζονται ανάμεσα στα δύο κόμματα, αλλά τους ενώνει η κοινή τους αγάπη για τον αρχηγό της ΕΟΚΑ Β’, της τρομοκρατικής οργάνωσης που σχεδίασε και εκτέλεσε με τη χούντα των Αθηνών το πραξικόπημα και έστρωσε το κόκκινο χαλί στον Αττίλα.

Δεν χρειάζεστε ακόμα ένα κήρυγμα για το τι εστί Γρίβας, ΕΟΚΑ Β’, ακροδεξιά και ΕΛΑΜ και τη σύνδεσή τους με τον υπόκοσμο, το κοινό έγκλημα, τον χουλιγκανισμό και τη βία. Αυτοί είναι. Πάντα ήταν και δεν πρόκειται να αλλάξουν. Υποκινούνται από πρωτόγονα ένστικτα και προσπαθούν να επιβάλουν τη φασιστική συμπεριφορά τους (γιατί ιδεολογία σίγουρα δεν είναι, αφήστε που αυτή προϋποθέτει και μια στοιχειώδη νοημοσύνη) με τον μοναδικό τρόπο που γνωρίζουν: τη βία. Κι όταν δεν βρίσκουν αντιπάλους, πλακώνονται και μεταξύ τους από κεκτημένη ταχύτητα, γιατί έτσι έχουν μάθει. Γιατί ο χουλιγκάνος δεν ενδιαφέρεται εάν έχει απέναντί του έναν αδελφό γριβικό φασίστα, του αρκεί που ΔΕΝ ανήκει στην ομάδα του, για να του ανοίξει το κεφάλι. Ναι, αυτόν τον πόλεμο τον λες και αδολφοκτόνο.

Γι’ αυτό, αγαπητοί υποψήφιοι Πρόεδροι, και ειδικότερα εσείς κ. Χριστοδουλίδη, δεν πρέπει να παίζετε με αυτό το επίκινδυνο παιχνιδάκι, που λέγεται ακροδεξιά. Γιατί, όπως λένε και εκείνοι οι creepy χαρακτήρες, όταν προειδοποιούν τους άμυαλους νέους στις ταινίες τρόμου, “ανακατεύεστε με δυνάμεις που δεν κατανοείτε”. Και, δυστυχώς, δεν τους ακούνε.

Ρωτήθηκε ξεκάθαρα λοιπόν ο κ. Χριστοδουλίδης στο debate της Πέμπτης από τον Ανδρέα Κημήτρη, εάν στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωράει και το ΕΛΑΜ. Και απάντησε, επίσης ξεκάθαρα: «Εμείς είμαστε εδώ για να ενώσουμε τον κυπριακό λαό. Δεν είμαστε εδώ για να αποκλείσουμε κανέναν και είμαστε έτοιμοι μέσα από μια συλλογική προσπάθεια στη βάση ενός συγκεκριμένου προεκλογικού προγράμματος. Οι όποιοι διοριστούν στο Υπουργικό Συμβούλιο θα κληθούν να εφαρμόσουν το προεκλογικό πρόγραμμα του υποψηφίου». Στις εύλογες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την εν λόγω δήλωση -κυρίως απ’ τα αριστερά και το κέντρο που τον στηρίζει, καθώς ο ΔΗΣΥ μια χαρά συνεργάζεται με το ΕΛΑΜ, μέχρι και πρόεδρο της Βουλής βγάζουν- ο τέως ΥΠΕΞ έριξε ένα συμμάζεμα, που θα έκανε τη Marie Kondo υπερήφανη. Μιλώντας στην Ηλιάδη είπε: «μετά την εκλογή μας, εάν και εφόσον ο κυπριακός λαός μάς τιμήσει με την ψήφο του, θα μιλήσω με όλα τα κόμματα, εκτός του ΕΛΑΜ, με το οποίο υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες και εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία». Βέβαια κάποιος ξέχασε να στείλει το memo στους συνεργάτες του, γιατί την ίδια μέρα η Τζόσυ Χριστοδούλου δήλωνε στη “Διασπορά ειδήσεων” του ΣΠΟΡ FM ότι “το ΕΛΑΜ είναι ένα κοινοβουλευτικό κόμμα και η απάντηση προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι όπως πάντα το προεκλογικό πρόγραμμα του Νίκου Χριστοδουλίδη».

Μπάχαλο. Αλλά αυτά παθαίνεις όταν προσπαθείς να ισορροπήσεις ανάμεσα σε αριστερούς, δεξιούς, κεντροδεξιούς, εθνοσοσιαλιστές, οπορτουνιστές και τώρα ακροδεξιούς. Κάποια στιγμή μπουρδουκλώνεσαι και τρως τις κορίνες στο κεφάλι. Στην πολιτική ισχύει ό,τι και στο γλέντι του γάμου: ΔΕΝ μπορείς να τους ικανοποιήσεις όλους!  

Δεν ξέρω αν σας έπεισε η αναδίπλωση του διπλωμάτη (να που χρησιμεύει τελικά η τέχνη του) όμως γενικά στη ζωή μου έμαθα να πιστεύω την πρώτη, την αυθόρμητη, την αβίαστη αντίδραση και όχι εκείνη που έρχεται μετά από κράξιμο, πίεση και εξαναγκασμό σε δεύτερες σκέψεις. Φυσικά και έχω ικανό τον Χριστοδουλίδη να συζητάει με ΕΛΑΜ, ειδικά μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου. Αυτή είναι η τακτική, η ιδεολογία και η φύση του. Να βαφτίζει τον οπορτουνισμό, τον ισαποστακισμό και τον πολιτικό ανεμόμυλο “εθνική ενότητα” ή την τελευταία του καραμέλα “κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top