ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΣΔΥΚ: Διεκδικεί μισθολογική επανόρθωση των χαμηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων

ΑΣΔΥΚ: Διεκδικεί μισθολογική επανόρθωση των χαμηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων

Η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ) με αίτημα της προς την Κυβέρνηση ζητά τη λήψη διορθωτικών μέτρων, που θα δίνουν προοπτική μισθολογικής επανόρθωσης προς όφελος των χαμηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΣΔΥΚ, η απόφαση αυτή, μεταξύ άλλων, λήφθηκε στο πλαίσιο των εργασιών της 7ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Οργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20.1.2023, στα γραφεία της.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Οργάνωσης, Δρ Γεώργιος Χωραττάς, στην ομιλία του ανέφερε ότι το Δημόσιο και οι υπάλληλοί του βρίσκονται αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις, εν μέσω δυσχερών οικονομικών συγκυριών στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς, και εξέφρασε την προσδοκία ότι η νέα Κυβέρνηση θα εγκύψει και θα αναζητήσει την επίλυσή τους, προασπιζόμενη τα καλώς νοούμενα συμφέροντά τους.

Ειδικότερα, προστίθεται στην ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Οργάνωσης εστίασε την προσοχή του στο αίτημα για μισθολογική επανόρθωση των χαμηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων, που βρίσκονται καθηλωμένοι στις κλίμακες Α1 μέχρι Α7, υπενθυμίζοντας ότι η ΑΣΔΥΚ έθεσε το εν λόγω αίτημα ενώπιον του Υπουργείου Οικονομικών, πλην όμως, υπήρξε αρνητική τοποθέτηση. Είναι η θέση μας, υπογράμμισε ο Δρ Χωραττάς ότι, το αίτημά μας είναι δικαιολογημένο και θα πρέπει να τύχει επανεξέτασης, αφού τα τελευταία χρόνια οι υπάλληλοι αυτοί έχουν απωλέσει σημαντικό μέρος του εισοδήματός τους.

«Μεγάλη μερίδα των υπαλλήλων αυτών παραμένει καθηλωμένη στις χαμηλές κλίμακες και συνολικά θα απαιτηθούν 26 χρόνια προκειμένου αυτοί να ανελιχθούν στην κλίμακα Α7», ανέφερε ο Δρ Χωραττάς, προσθέτοντας ότι η ΑΣΔΥΚ «προκρίνει την επαναφορά των επιταχυνόμενων συνδυασμένων κλιμάκων για σκοπούς ανέλιξης, όπως εφαρμοζόταν στο παρελθόν».

Επιπλέον, αναφέρεται ότι σχετικά με το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων αορίστου χρόνου και ορισμένου χρόνου εργασίας, ο κ. Χωραττάς επανέλαβε την πάγια θέση της Οργάνωσης, ότι δηλαδή, το Υπουργείο Οικονομικών καλείται να προχωρήσει με την κατάθεση νομοσχεδίου προς επίλυση αυτού του χρόνιου ζητήματος, επαναλαμβάνοντας την ίδια στιγμή ότι, σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει αποδεκτή η θυματοποίηση οποιασδήποτε κατηγορίας εργαζομένων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top