ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει 1η Μαρτίου η νέα Δημοτική Αγορά Λάρνακας - Φωτογραφίες που εντυπωσιάζουν

Ανοίγει 1η Μαρτίου η νέα Δημοτική Αγορά Λάρνακας - Φωτογραφίες που εντυπωσιάζουν

Ακόμα ένα έργο έρχεται να ενισχύσει το εμπορικό κέντρο της Λάρνακας, αναβαθμίζοντας και άλλο την περιοχή και παραλιακή πόλη.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας «Ένα σημαντικό έργο που οι Λαρνακείς περιμέναμε πάρα πολύ καιρό, αυτό της νέας Δημοτικής Αγοράς, παραδόθηκε και επίσημα σήμερα από τον εργολάβο!».

Η νέα Δημοτική Αγορά ανακοίνωσε ότι αναμένεται την 01/03/23 να ανοίξει επίσημα και για χρήση από το κοινό. Χαρακτηρίζεται ως ένα  έργο είναι υψηλής αισθητικής και ποιότητας όπου οι κατασκευαστικές εργασίες άρχισαν το Μάιο του 2018.

«Ένα έργο για τους Λαρνακείς το οποίο αναμένεται να συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση του Εμπορικού Κέντρου της πόλης σε συνδυασμό με την ανάπλαση της αυλής του Οικοδομικού Συμπλέγματος Ζουχούρι, το οποίο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του Εμπορικού Κέντρου της Λάρνακας, καθότι αναμένεται ότι θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς αναζωογόνηση του».

Κόστος της νεας Δημοτικής Αγοράς

Η δαπάνη ανέρχεται περί τα 7,2 εκατομμύρια ευρώ πλέον του ΦΠΑ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

Καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου

«Δυστυχώς υπήρξε καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου η οποία οφείλεται κυρίως στην ανάγκη που προέκυψε για την αντικατάσταση του αρχικού εργολάβου. Παρά το γεγονός ότι για την καθυστέρηση δεν ευθύνεται ο Δήμος, εκφράζουμε την απολογία μας προς τους Δημότες για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία έχουν υποστεί» αναφέρει ο δήμαρχος Λάρνακας.

Τι περιλαμβάνει η Δημοτική Αγορά

«Η ανάπτυξη αποτελείται, στον ισόγειο χώρο από την Δημοτική Αγορά, στην οποία στεγάζονται 20 καταστήματα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων και φθαρτών, χώρος ειδικά σχεδιασμένος για οργάνωση της λαϊκής υπαίθριας αγοράς και Κέντρο Πληροφόρησης.

 

Στον όροφο, στεγάζονται 4 υποστατικά αναψυχής καθώς και εκθεσειακός χώρος. Στην οροφή έχουν δημιουργηθεί καθιστικά και χώρος πρασίνου (roof garden).

 Στην πλειοψηφία τους, όλα έχουν διατεθεί μέσω δημοσίων προσφορών και τον Μάρτιο του 2023 αναμένεται η έναρξη της λειτουργίας τους. Ο πολυώροφος χώρος στάθμευσης περιλαμβάνει 73 χώρους, κατανεμημένους σε 3 επίπεδα. Η ανάπτυξη έχει όλες τις απαιτούμενες πρόνοιες για διευκόλυνση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ».

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top