ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε έξαρση η γρίπη στην Κύπρο, «γέμισαν» τα νοσοκομεία - Έξι νεκροί τον τελευταίο μήνα

Σε έξαρση η γρίπη στην Κύπρο, «γέμισαν» τα νοσοκομεία - Έξι νεκροί τον τελευταίο μήνα

Μετά τον κορωνοϊό, σειρά πήρε και η γρίπη, με τα περιστατικά της να καταγράφουν έξαρση τον τελευταίο μήνα, θέτοντας σε κινητοποίηση το Υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, τον τελευταίο μήνα έχουν καταγραφεί έξι θάνατοι ασθενών από γρίπη, οι τρεις εκ’ των οποίων ήταν κάτω των 65 ετών, με τον αριθμό να είναι πιθανό να αυξηθεί, αφού η γρίπη συνεχίζει να έχει δραστηριότητα εώς τα μέσα Μαρτίου.

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, ο σύμβουλος επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, ανέφερε ότι προμηθεύτηκαν 170.000 εμβόλια κατά της γρίπης, εκ των οποίων έχουν διατεθεί περίπου τα 110.000.

«Περίπου 60.000 εμβόλια παραμένουν αδιάθετα και καλούμε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να εμβολιαστούν», πρόσθεσε.

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε οίκους ευγηρίας

Ερωτηθείς για τους εμβολιασμούς κατά της γρίπης σε ηλικιωμένους, οι οποίοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι συνεχίζονται κανονικά και όπου ζητηθούν εμβόλια.

Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και σκέψεις ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων στους οίκους ευγηρίας να γίνεται με κινητές μονάδες, όπως γίνεται με τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top