ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Οι εκδορές στο πρόσωπο της Μαλένας και της Ίριδας «έγιναν πριν πεθάνουν» υποστηρίζει ιατροδικαστής

Πάτρα: Οι εκδορές στο πρόσωπο της Μαλένας και της Ίριδας «έγιναν πριν πεθάνουν» υποστηρίζει ιατροδικαστής

Για στοιχεία που θα αναλυθούν στο αρμόδιο δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση μίλησε ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, αναφερόμενος στον θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα -με κατηγορούμενη τη μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» έδωσε απαντήσεις και στις αιχμές που αφήνει εναντίον του ιδίου και του Νίκου Καλόγρηα, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας.

Οι εκδορές «έγιναν όσα βρίσκονταν στη ζωή»

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκδορές στο πρόσωπο Μαλένας και Ίριδας έγιναν «όσο τα παιδιά βρίσκονταν στη ζωή». Ωστόσο, ο κ. Καρακούκης δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες αφού αναμένεται η δίκη.

Όπως πρόσθεσε, «εκτός από το φωτογραφικό υλικό και των κακώσεων που διαπιστώσαμε στις ακτινογραφίες, υπάρχουν στοιχεία που θα αναλυθούν στο αρμόδιο δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση. Ο ιατροδικαστής δεν είναι εκείνος ο οποίος κάνει μία έρευνα και συλλαμβάνει τον δράστη. Είναι επιστήμονας που βρίσκει, βάσει των στοιχείων που μελετά, την αιτία θανάτου».

«Επικαλείται ο κ. Κούγιας κάποιους επιστήμονες. Εγώ σέβομαι όλους τους συναδέλφους, αυτό όμως το οποίο διαπιστώνω, είναι ότι δεν λέω σήμερα αυτά και αύριο άλλα. Σας αρκεί να σας πει εσάς κάποιος ότι υπήρχαν παθολογικά αίτια για τους θανάτους; Παθολογικά αίτια είναι μία ομάδα αιτιών, πρέπει να προσδιορίσουμε τη συγκεκριμένη που προκάλεσε το θάνατο. Δεν υπάρχει ένας επιστημονικός αντίλογος που να αιτιολογεί τους θανάτους. Όταν έχεις όλα τα στοιχεία που έχεις ψάξει και σου μιλάνε για ασφυκτικό θάνατο και βλέπεις και την υποξία, τι θα πεις; Όταν τοξικολογικά δεν ανευρέθη τίποτα, εμείς τι να πούμε; Με την έρευνα μας με τον κ. Καλόγρηα βρήκαμε ασφυκτικό θάνατο», συμπλήρωσε.

Για όσα έχει πει ο κ. Κούγιας για τον ίδιο και άλλους συναδέλφους του δήλωσε: «Δεν είμαστε τεχνικοί σύμβουλοι, είμαστε ιατροδικαστές του Δημοσίου. Δεν έχουμε ούτε οικονομικά κίνητρα, ούτε κάποιο άλλο συμφέρον. Όλοι εμείς που ασχοληθήκαμε με την υπόθεση, κάναμε μία συντεχνία για να πούμε ότι είναι ασφυκτικός θάνατος; Για να καταδικάσουμε ανθρώπους; Είναι ντροπή αυτά τα πράγματα. Ίσως ο κ. Κούγιας πιστεύει ότι θα βρει την ιατροδικαστική πλάνη του αιώνα, νομίζω ότι τα στοιχεία που υπάρχουν, δεν συνηγορούν γι’ αυτό».

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top