Ιταλία: Αμερικανός τουρίστας πάρκαρε το όχημά του στη γέφυρα της Φλωρεντίας και έφαγε πρόστιμο

Ιταλία: Αμερικανός τουρίστας πάρκαρε το όχημά του στη γέφυρα της Φλωρεντίας και έφαγε πρόστιμο

Ένας 34χρονος Αμερικανός τουρίστας στάθμευσε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό του στην εμβληματική γέφυρα Ponte Vecchio στη Φλωρεντία και οι αρχές του επέβαλαν πρόστιμο.

Ο άνδρας από την Καλιφόρνια είπε στην αστυνομία ότι έψαχνε για χώρο στάθμευσης και δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι βρισκόταν στη μεσαιωνική γέφυρα. Του επιβλήθηκε πρόστιμο για οδήγηση σε πεζόδρομο, ενώ καταγγέλθηκε επίσης για οδήγηση χωρίς διεθνή άδεια.

Η Ponte Vecchio ("Παλιά Γέφυρα") είναι μια μεσαιωνική πέτρινη κλειστή τοξωτή γέφυρα, πάνω από τον ποταμό Άρνο.

Είναι η μόνη γέφυρα στη Φλωρεντία που γλίτωσε από την καταστροφή κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και είναι γνωστή για τα καταστήματα που χτίστηκαν κατά μήκος της.

Η κατασκευή καταστημάτων σε τέτοιες γέφυρες ήταν κάποτε μια κοινή πρακτική. Οι κρεοπώλες, οι βυρσοδέψες και οι αγρότες είχαν καταστήματα στη γέφυρα, αλλά οι σημερινοί ένοικοι είναι κοσμηματοπώλες, έμποροι έργων τέχνης και πωλητές αναμνηστικών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Έως 10% μικρότερος ο νέος προϋπολογισμός της ΕΕ από την πρόταση της Κομισιόν

ΠτΔ: Έως 10% μικρότερος ο νέος προϋπολογισμός της ΕΕ από την πρόταση της Κομισιόν

Ο επόμενος πολυετής προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί περίπου 10% χαμηλότερα από την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία πλησιάζει τα 2 τρισ. ευρώ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE