ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκποιήσεις Φεβρουαρίου: Στο «σφυρί» 169 ακίνητα αξίας €36 εκατομμυρίων – Αρχίζουν κι οι εκποιήσεις κατοικιών

Εκποιήσεις Φεβρουαρίου: Στο «σφυρί» 169 ακίνητα αξίας €36 εκατομμυρίων – Αρχίζουν κι οι εκποιήσεις κατοικιών

Με την πλήρη λήξη της στοχευμένης αναστολής των εκποιήσεων, τράπεζες και εταιρείες εξαγοράς ακινήτων, φουλάρουν τις μηχανές των πλειστηριασμών, βγάζοντας, πλέον, στο «σφυρί» και κατοικίες.

Σύμφωνα με έρευνα του ThemaOnline, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, στην οποία αναρτώνται οι επικείμενοι πλειστηριασμοί, για τον Φεβρουάριο έχουν προγραμματισθεί συνολικά 132 πλειστηριασμοί για 169 ακίνητα με συνολική επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης που ξεπερνά τα €36 εκατομμύρια και δη τα €36.413.682.

Ανάμεσα στα υπό εκποίηση ακίνητα, όπως αναφέρθηκε και εισαγωγικά, περιλαμβάνονται και κατοικίες, με είναι αξίας που δεν υπερβαίνει τις €350.000, καθώς και συγκρότημα κατοικιών, το οποίο αναγέρθηκε έναντι δανείου, το οποίο οι οφειλέτες δεν μπόρεσαν να εξοφλήσουν.

Πάντως, οι επιφυλασσόμενες τιμές πώλησης των υπό εκποίηση ακινήτων κυμαίνονται από μερικές εκατοντάδες ευρώ και φθάνουν έως και το €1.640.000.

Τα ακριβότερα ακίνητα

Στις 28 Φεβρουαρίου θα επιχειρηθεί η εκποίηση οικοπέδου 3.980 τ.μ. στον Δήμο Πέγειας, εντός του οποίου έχει ανεγερθεί συγκρότημα 5 κατοικιών που δεν αναφέρονται στην εγγραφή, με επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης €1.640.000. Σύμφωνα, πάντως, με την ειδοποίηση, οι κατοικίες ενδέχεται να κατοικούνται.

Στις 22 Φεβρουαρίου θα επιχειρηθεί ο πλειστηριασμός του μισού μεριδίου χωραφιού έκτασης 12.784 τ.μ. στην περιοχή Αγίας Παρασκευής στη Λακατάμεια, εντός του οποίου έχει ανεγερθεί ανεξάρτητη διώροφη κατοικία πολυτελείας με υπόγειο και υπαίθρια πισίνα. Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης έχει καθοριστεί στο €1.412.800.

Στις 20 Φεβρουαρίου θα επιχειρηθεί ο πλειστηριασμός οικοπέδου 1.526 τ.μ. στη Φασούλα Λεμεσού, εντός του οποίου υπάρχει κατοικία 526 τ.μ., πλέον 251 τ.μ. υπόγειο, και σύμφωνα με την ειδοποίηση αυτή κατοικείται. Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης έχει καθοριστεί στο €1.400.000. Κατά τον ίδιο πλειστηριασμό, θα επιχειρηθεί και η εκποίηση μεριδίου χωραφιού 14.047 τ.μ. με επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης €128.000.

Στις 16 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένος ο ταυτόχρονος πλειστηριασμός 3 χωραφιών έκτασης 12.340 τ.μ.9.770 τ.μ. και 10.400 τ.μ., στον Δήμο Αραδίππου, και σύμφωνα με την ειδοποίηση εντός του ενός τεμαχίου έχει ανεγερθεί χοιροστάσιο. Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης έχει καθοριστεί στο €1.054.000.

Στις 10 Φεβρουαρίου θα επιχειρηθεί ο πλειστηριασμός οικοπέδου 892 τ.μ. στην Μουτταγιάκα, εντός του οποίου έχει ανεγερθεί διώροφη κατοικία με υπόγειο και σοφίτα, η οποία κατοικείται. Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης έχει καθοριστεί στο €1.000.000.

Στις 6 Φεβρουαρίου θα επιχειρηθεί ο πλειστηριασμός οικοπέδου 547 τ.μ. στην Αγλαντζιά, εντός του οποίου έχει ανεγερθεί διώροφη κατοικία με υπόγειο, με επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης €978.750. Κατά τον ίδιο πλειστηριασμό, θα επιχειρηθεί και η εκποίηση ακόμη ενός οικοπέδου, πλησίον του πρώτου, έκτασης 591 τ.μ., με επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης €412.650.

Στις 20 Φεβρουαρίου θα επιχειρηθεί η εκποίηση διώροφης κατοικίας στην Παρεκκλησιά, εμβαδού εσωτερικών χώρων 140 τ.μ., πλέον 34 τ.μ. καλυμμένες βεράντες, σοφίτα 55 τ.μ., υπόγειο 81 τ.μ. και ακάλυπτο χώρο στάθμευσης 170 τ.μ., η οποία κατοικείται. Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης έχει καθοριστεί στις €975.000.

Στις 28 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένη η εκποίηση μέρους χωραφιού συνολικής έκτασης 9.300 τ.μ. στον Άγιο Τύχωνα, εντός του οποίου υπάρχει μια διώροφη ανεξάρτητη κατοικία, η οποία ενδέχεται να κατοικείται. Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης έχει καθοριστεί στις €922.000.

Στις 2 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός δύο οικοπέδων στον Αστρομερίτη και την Λακατάμεια, καθώς κι ενός χωραφιού στον Αστρομερίτη, εντός των οποίων υπάρχουν κατοικίες. Σύμφωνα με την γνωστοποίηση, εντός του χωραφιού έκτασης 1.886 τ.μ. υπάρχει ισόγεια κατοικία τριών υπνοδωματίων, η οποία ενοικιάζεται, στο οικόπεδο έκτασης 353 τ.μ. στον Αστρομερίτη μικρή ισόγεια κατοικία ενός υπνοδωματίου, η οποία επίσης ενοικιάζεται και στο οικόπεδο στην Λακατάμεια, έκτασης 470 τ.μ., διώροφη ανεξάρτητη οικοδομή, αποτελούμενη από ισόγεια και ανώγεια κατοικία. Οι επιφυλασσόμενες τιμές πώλησης έχουν καθοριστεί στις €55.200€43.200 και €328.950, αντίστοιχα.

Στη Λευκωσία οι περισσότεροι πλειστηριασμοί

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί πως, σύμφωνα με την έρευνά μας, οι περισσότεροι πλειστηριασμοί έχουν προγραμματισθεί στην Επαρχία Λευκωσίας (53), ενώ τα ακίνητα με την μεγαλύτερη αξία θα εκποιηθούν επίσης στην Επαρχία Λευκωσίας (€13.740.077).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top