LIKE ONLINE

Πώς να αυξήσεις (συνολικά) την ευφυΐα σου μέσα σε μόλις 6 λεπτά

Πώς να αυξήσεις (συνολικά) την ευφυΐα σου μέσα σε μόλις 6 λεπτά

Ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας σου εξαρτάται από την τύχη. Αλλά επειδή αυτή δεν μπορείς να την ελέγξεις, οι ερευνητές σού δείχνουν τρόπους για να αυξήσεις τα επίπεδα της ευφυΐας σου. Την ικανότητά σου να παίρνεις έξυπνες αποφάσεις, να μαθαίνεις πιο εύκολα, να έχεις καλύτερη μνήμη και κυρίως να χρησιμοποιείς σωστά ό,τι μαθαίνεις.

Αν θες να μάθεις πώς να τα κάνεις όλα αυτά, νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Epidemiology and Community Health, δείχνει ότι 6-9 λεπτά μέτριας με έντονης άσκησης μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη μνήμη σου, όπως και τις γνωστικές σου ικανότητες (οργάνωση, ιεράρχηση, σχεδιασμός). Η μέτρια σωματική άσκηση περιλαμβάνει το γρήγορο περπάτημα, το αργό jogging, ενώ η έντονη άσκηση, την ποδηλασία, την κολύμβηση, το γρήγορο jogging, κ.ά.

Το να μην ασκούμαστε καθόλου, επηρεάζει αρνητικά τις ικανότητές μας. H έρευνα έδειξα μάλιστα, ότι οι γνωστικές μας λειτουργίες μειώνονται κατά 1-2%, όταν καθόμαστε αντί να αφιερώνουμε λιγότερο από 10' μες στη μέρα για λίγη φυσική δραστηριότητα. Οι ερευνητές καταλήγουν ότι τα 6' είναι αρκετά για να σε ενεργοποιήσουν και να σε βγάλουν από την άρνηση.

Φυσικά, αν έχεις όρεξη και παραπάνω χρόνο, μόνο οφέλη μπορεί να έχεις από την άσκηση. Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνεις γενικά σε αυτή, τόσο το καλύτερο και αυτό γιατί μία ακόμη έρευνα δείχνει το πώς η άσκηση επιβραδύνει τη φυσική φθορά του εγκεφάλου.

Η άσκηση μπορεί να αυξήσει το μέγεθος του ιππόκαμπου του εγκεφάλου σου, ακόμη και στα 60 και 70 σου, ενισχύοντας σημαντικά τη μνήμη σου.

Κάθε φορά λοιπόν που το σκέφτεσαι και δεν αποχωρίζεσαι τον καναπέ, σκέψου πόσα θετικά θα λάβεις από την ελάχιστο χρόνο που θα διαθέσεις από ένα ολόκληρο 24ωρο για λίγη σωματική δραστηριότητα.

 ΠΗΓΗ: Jenny.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top