Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαυρογιάννης: «Η κοινωνία δεν ζητά ελεημοσύνη αλλά αξιοπρέπεια, στοχευμένες δράσεις και ενέργειες»

Μαυρογιάννης: «Η κοινωνία δεν ζητά ελεημοσύνη αλλά αξιοπρέπεια, στοχευμένες δράσεις και ενέργειες»

«Η κοινωνία δεν ζητά ελεημοσύνη αλλά αξιοπρέπεια, στοχευμένες δράσεις και ενέργειες», ανέφερε σε δήλωση του ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαυρογιάννης, η ακρίβεια έχει γονατίσει τα νοικοκυριά και απειλεί και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

«Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, δυσκολεύεται στο τέλος του μήνα να τα βγάλει πέρα», πρόσθεσε.

Αυτούσια η δήλωσαη του κ. Μαυρογιάννη:

«Η ακρίβεια έχει γονατίσει τα νοικοκυριά και απειλεί και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, δυσκολεύεται στο τέλος του μήνα να τα βγάλει πέρα.

Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, που έμεινε απροστάτευτη ως αποτέλεσμα της ανεπάρκειας της Κυβέρνησης Αναστασιάδη – Αβέρωφ – Χριστοδουλίδη, βλέπει την αξία των εισοδημάτων της να μειώνεται δραστικά. Οι οικονομικές ανισότητες διευρύνονται με τους πλούσιους να γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί, φτωχότεροι. Η μεσαία τάξη κινδυνεύει με αφανισμό.

Αναγνωρίζουμε τα νέα δεδομένα στην οικονομία και αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε ευθύνη να παρέμβουμε. Αφουγκραζόμαστε και κατανοούμε την κοινωνική απαίτηση για εφαρμογή πολιτικών που να βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο.

Η κοινωνία δεν ζητά ελεημοσύνη. Ζητά αξιοπρέπεια, στοχευμένες δράσεις και ενέργειες.

Την Κυριακή οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν μια από τις δύο επιλογές. Είτε συνέχιση της παρούσας κατάστασης με μια κυβέρνηση που κλείνει τα μάτια και τ’ αυτιά στις ανάγκες του κόσμου είτε Αλλαγή με μια διακυβέρνηση που θα έχει κοινωνική ευαισθησία και αποφασιστικότητα να εφαρμόσει πολιτικές για τους πολλούς, για όσους έχουν ανάγκη.

Αν ο λαός μάς τιμήσει με την ψήφο του, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας θα προχωρήσουμε με την υλοποίηση συγκεκριμένων προτάσεων που έχουμε περιλάβει στο Πρόγραμμα μας για την άμεση αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ανάμεσα σε άλλες δράσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα διακυβέρνησής μας, οι βασικές προτάσεις μας, είναι:

 • Η υλοποίηση σχεδίου για την καθολική εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε οικιακές μονάδες, δημόσια κτίρια, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, Δήμους και Κοινότητες, με επιδότηση μέχρι και 100% της δαπάνης εγκατάστασης.
 • Η διαβούλευση για πλήρη απόδοση της ΑΤΑ και στη συνέχεια η επέκταση της ΑΤΑ μέσα από τον κοινωνικό διάλογο ώστε να καλύψει τους εργαζόμενους που δεν καλύπτονται σήμερα με προτεραιότητα στους χαμηλόμισθους και σε όσους λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό και ο διάλογος για βελτίωση του θεσμού.
 • Ο τερματισμός της μείωσης του 12% για όσους επιλέγουν να πάρουν σύνταξη στο 63ο έτος της ηλικίας τους και έχουν συμπληρώσει τα χρόνια συνεισφοράς στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με συγκεκριμένα κριτήρια που θα προκύψουν από νέα αναλογιστική μελέτη.
 • Η τροποποίηση του διατάγματος για τον κατώτατο μισθό, ώστε να λαμβάνει υπόψη τις ώρες απασχόλησης και να αναπροσαρμόζεται με βάση τον πληθωρισμό. Ξεκινούμε διαβουλεύσεις για τον τρόπο αποζημίωσης, καταβολής υπερωριών και αργιών.
 • Η διεκδίκηση από την ΕΕ έγκρισης για μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό και τα καύσιμα, για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση.
 • Η διεκδίκηση εξαίρεσης από την ΕΕ για μείωση της σωρευτικής φορολογίας στα καύσιμα, για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση.
 • Η φορολόγηση των απροσδόκητα υπέρογκων κερδών των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας.
 • Η κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών για κάλυψη μόνιμων αναγκών και η μετατροπή όσων απασχολούνται με αγορά υπηρεσιών σε μισθωτούς, εφαρμόζοντας
 • τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις και την ισχύουσα νομοθεσία, για αποκατάσταση των εισοδημάτων τους.
 • Η κατάθεση Σχεδίου επιδότησης του επιτοκίου στεγαστικών δανείων βάσει κριτηρίων, που θα καλύπτει το 50% της αύξησης που έχει καταγραφεί το τελευταίο έτος.
 • Η εισαγωγή πρόνοιας στον νόμο, με την οποία το ύψος του επιδόματος Ε.Ε.Ε. να αναθεωρείται με βάση τον τιμάριθμο, ενώ η επιδότηση του ενοικίου να αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τη σχετική διακύμανση της αγοράς.»

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top