ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντίνος Χριστοφίδης: «Πρέπει να ανοίξουμε προοπτικές γύρω από τα πανεπιστήμια και τα κέντρα αριστείας»

Κωνσταντίνος Χριστοφίδης: «Πρέπει να ανοίξουμε προοπτικές γύρω από τα πανεπιστήμια και τα κέντρα αριστείας»

Πρέπει να ανοίξουμε προοπτικές γύρω από τα πανεπιστήμια και τα κέντρα αριστείας, είπε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο οποίος παρευρέθηκε την Τρίτη στον απολογισμό του έργου του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής στη Λευκωσία.

Αρχικά, ο κ. Χριστοφίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του Πανεπιστημίου Κύπρου σε σχέση με το Κέντρο Αριστείας ΦΑΕΘΩΝ. Απευθυνόμενος στον Υφυπουργό Έρευνας, Κυριάκο Κόκκινο, είπε ότι «οι επαφές και η ανταπόκριση που είχαμε ήταν πραγματικά εξαιρετική. Μας έχετε βοηθήσει πάρα πολύ». Πρόσθεσε ότι περίπου 220 παιδιά τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες θα έχουν δουλειά στο ΦΑΕΘΩΝ.

Ακόμη, ο κ. Χριστοφίδης εξήγησε ότι το ΦΑΕΘΩΝ είναι ένα κέντρο αριστείας το οποίο ασχολείται κυρίως με την ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ηλιακή ενέργεια, έξυπνες πηγές διασύνδεσης, πράσινο υδρογόνο). Ανέφερε επίσης ότι το ΦΑΕΘΩΝ θα ασχοληθεί και με την παραγωγή πράσινου υδρογόνου σε ερευνητικό επίπεδο, τα φωτοβολταϊκά τρίτης και τέταρτης γενιάς σε ερευνητικό επίπεδο.

«Θα αναλύσουμε προσεκτικά κάποιες προτάσεις γύρω από το θέμα των πράσινων κοινωνικών πάρκων, των συστημάτων υδροταμίευσης και πολλά άλλα. Ένα κέντρο αριστείας γεννιέται, το οποίο θα ανοίξει πάρα πολλές θέσεις εργασίας και πολύ σύντομα θα έχουμε νέα για το πώς αυτό το κεφάλαιο θα υπερδιπλασιαστεί», ανέφερε.

«Πρέπει να κάνουμε κάτι που έκαναν παλιά οι Ισραηλίτες με τα θέματα των επιστημονικών γειτονιών. Πρέπει να ανοίξουμε προοπτικές γύρω από τα πανεπιστήμια και τα κέντρα αριστείας, για να προσελκύσουμε Κύπριους και όχι μόνο από τη Διασπορά, οι οποίοι θα προσθέσουν αρκετά στο ερευνητικό κεφάλαιο της Κύπρου», πρότεινε ο κ. Χριστοφίδης.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, είπε: «Όταν λέτε ευχαριστώ, δεν μπορώ να το καρπώνομαι εγώ. Υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων πίσω από μένα, η διοίκηση του Υφυπουργείου, το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής, το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, το οικοσύστημα ολόκληρο. Εγώ απλώς το λιθαράκι που έβαλα είναι ότι ηγούμαι αυτής της προσπάθειας και διασφαλίζω ότι υπάρχει συνέχεια».

«Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί εσείς έρχεστε και φέρνετε την ιδέα», πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον κ. Χριστοφίδη. «Καθήκον μας είναι να τη στηρίξουμε έμπρακτα και όχι μόνο οικονομικά», σημείωσε. «Στο τέλος της ημέρας, είναι η δική σας πρόταση που αξιολογήθηκε στην Ευρώπη ως νούμερο 1 σε βαθμολογία, παίρνοντας 15/15», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top