ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι 19 σεισμοί που «ταρακούνησαν» την Κύπρο – Πότε και πόσα ρίχτερ ήταν ο μεγαλύτερος

Οι 19 σεισμοί που «ταρακούνησαν» την Κύπρο – Πότε και πόσα ρίχτερ ήταν ο μεγαλύτερος

Ισχυρή σεισμική δόνηση με βαθμό 7.8 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, 6 Φεβρουαρίου 2023, στην Κεντρική Τουρκία, ο οποίος έγινε αισθητός και στην Κύπρο. Τον ισχυρό σεισμό ακολούθησαν μετασεισμοί ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι, αναστάτωση επικράτησε για λίγο στο κέντρο της πρωτεύουσας το μεσημέρι της Δευτέρας όταν, μετά από σεισμική δόνηση πολίτες αναγκάστηκαν να βγουν έξω από τα γραφεία τους και παρουσιαστές να διακόψουν για μερικά δευτερόλεπτα τις εκπομπές τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ο τελευταίος μεγάλος σεισμός στην Κύπρο έλαβε χώρα στις 15 Απριλίου του 2015, είχε μέγεθος 5,6 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ και είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο δυτικά της Κισσόνεργας, στην Πάφο.

Παράλληλα, ο πιο ισχυρός σεισμός που καταγράφηκε στην Κύπρο, έλαβε χώρα στις 9 Οκτωβρίου του 1996, είχε μέγεθος 6,8 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κύπρου, προκαλώντας πανικό καθώς και 2 θανάτους και 20 τραυματισμούς.

Το ThemaOnline ανέτρεξε στην ιστοσελίδα του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, και σας θυμίζει τους 19 σεισμούς που «ταρακούνησαν» την Κύπρο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top