ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας: Ο Μακρόν δεν αποκλείει παράδοση μαχητικών αεροσκαφών στο Κίεβο – Αδύνατο, όμως, να γίνει σύντομα

Πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας: Ο Μακρόν δεν αποκλείει παράδοση μαχητικών αεροσκαφών στο Κίεβο – Αδύνατο, όμως, να γίνει σύντομα

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε τη νύχτα της Πέμπτης (9/2) προς Παρασκευή (10/2) ότι, τα μαχητικά αεροσκάφη που ζητεί να της παραδοθούν το ταχύτερο δυνατό η Κυβέρνηση της Ουκρανίας δεν θα μπορούσαν «σε καμία περίπτωση» να αναπτυχθούν στη χώρα «τις εβδομάδες που έρχονται», τονίζοντας πως η προτεραιότητα θα δοθεί σε οπλικά συστήματα «χρησιμότερα», που μπορούν να βρίσκονται στα πεδία των μαχών «ταχύτερα».

«Δεν αποκλείω απολύτως τίποτα», διαβεβαίωσε όσον αφορά το ουκρανικό αίτημα για την παράδοση μαχητικών ο κ. Μακρόν τον Τύπο στις Βρυξέλλες, μετά την άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στην οποία ήταν παρών ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Όμως η παράδοση μαχητικών «δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες σήμερα», επέμεινε.

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβιέντεφ δήλωσε χθες Πέμπτη ότι η χώρα πρέπει να κατασκευάσει και να εκσυγχρονίσει χιλιάδες άρματα μάχης, δοθείσης της δυτικής βοήθειας που ρέει στην Ουκρανία, σχεδόν έναν χρόνο μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην ουκρανική επικράτεια που διέταξε το Κρεμλίνο. Η κυβέρνηση στο Κίεβο πρόσφατα έλαβε διαβεβαιώσεις πως θα παραδοθούν στον ουκρανικό στρατό εκατοντάδες τεθωρακισμένα, ανάμεσά τους σύγχρονα βαριά άρματα μάχης.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρισκόταν χθες στις Βρυξέλλες για την άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, όπου ζήτησε μαχητικά αεροσκάφη, και προηγουμένως σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπου έδωσε έμφαση στην ανάγκη να παραδοθούν το ταχύτερο άρματα.

«Όπως γνωρίζετε, χθες ο αντίπαλός μας ζητιάνεψε στο εξωτερικό να του δοθούν αεροσκάφη, πύραυλοι και άρματα μάχης», είπε ο κ. Μεντβιέντεφ χθες, καθώς επισκεπτόταν βιομηχανία στην πόλη Ομσκ της Σιβηρίας. Ο κ. Μεντβιέντεφ είναι το τρέχον διάστημα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας.

«Πώς πρέπει να αντιδράσουμε;», διερωτήθηκε σε βίντεο που μεταφόρτωσε ο ίδιος σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης μετά την επίσκεψή του στη βιομηχανία, που παράγει μεταξύ άλλων όπλα.

«Είναι καθαρό σε αυτή την περίπτωση πως για εμάς το φυσικό θα ήταν να αυξήσουμε την παραγωγή διαφόρων τύπων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού — συμπεριλαμβανομένων σύγχρονων αρμάτων μάχης», συνέχισε. «Μιλάμε για την παραγωγή και τον εκσυγχρονισμό χιλιάδων αρμάτων μάχης».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καιρός: «Θα μας πάρει ο άνεμος» - Πότε αναμένεται να εξασθενίσει - Έπεσε για τα καλά η θερμοκρασία - Δείτε αναλυτικά το «μενού»

• Σκαρφάλωσε στην ταράτσα οικίας και…έκλεψε τον θερμοσίφωνα - Συνελήφθη 34χρονος

• Προσωπικοί γιατροί: Πώς επιλέγουν αν θα εκδώσουν ένα παραπεμπτικό ή όχι - Οι «παραγγελίες» μέσω τηλεφώνου

• Νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών: Αυτές οι χώρες προτίμησαν την Κύπρο τον Οκτώβριο - Ο σκοπός του ταξιδιού και οι επιστροφές

• Διανομέας τσέπωσε τις εισπράξεις και έγινε καπνός - Καταζητείται από την Αστυνομία



Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για τα βήματα και τον ξεκάθαρο προσανατολισμό της κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Ένα εγχείρημα πολύ δύσκολο, που ωστόσο με προσεκτικές ενέργειες και επιμονή, μπορεί στο μέλλον να υλοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης παρουσίασε το σχέδιο για ένταξη της Κύπρου στην βορειοατλαντική Συμμαχία, στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά την τελευταία συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συζήτησε το σχέδιό του και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top