Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Cyprus Airways: Μετέφερε 27.356 επιβάτες τον Ιανουάριο και πραγματοποίησε 277 πτήσεις

Cyprus Airways: Μετέφερε 27.356 επιβάτες τον Ιανουάριο και πραγματοποίησε 277 πτήσεις

Η Cyprus Airways ανακοίνωσε σήμερα καλύτερα αποτελέσματα επιβατών τον Ιανουάριο από το 2019.

Τον περασμένο μήνα, η αεροπορική εταιρεία που φέρει την κυπριακή σημαία μετέφερε 27.356 επιβάτες (Ιαν. '22: 2.776), σχεδόν δέκα φορές περισσότερους επιβάτες από πέρυσι, πραγματοποίησε 277 πτήσεις (Ιαν. '22: 80 πτήσεις) και βελτίωσε τον συντελεστή πληρότητας κατά 30% μονάδες. Τα αποτελέσματα αυτά είναι επίσης αξιοσημείωτα σε σύγκριση με το 2019, πριν από την έναρξη της πανδημίας, καθώς η Cyprus Airways μετέφερε 56% περισσότερους επιβάτες και πραγματοποίησε 69% περισσότερες πτήσεις σε σχέση με το 2019.

«Ξεκινήσαμε το τρέχον έτος θετικά, επιτυγχάνοντας καλά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της -παραδοσιακά- ήρεμης περιόδου μας. Αυτό αποτελεί καλό σημάδι για το επόμενο έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας για να εξυπηρετήσουμε 19 προορισμούς και να υποστηρίξουμε τα φιλόδοξα, και παράλληλα στρατηγικά, σχέδια για την ανάπτυξή μας», δήλωσε η Natalya Milovanova, Οικονομική Διευθύντρια της Cyprus Airways.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, ανακοίνωσε την ενίσχυση του δικτύου μας με την προσθήκη σημαντικών πυλών διαπλοκής, όπως το Ντουμπάι, το Παρίσι και η Ρώμη. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε και να αναπτύξουμε περαιτέρω το δίκτυό μας με περισσότερους προορισμούς από σημείο σε σημείο για να υποστηρίξουμε την αυξανόμενη VFR και επιχειρηματική μας κίνηση, ενώ παράλληλα θα αυξήσουμε τη συνδεσιμότητα από/προς την Κύπρο όλο το χρόνο. Μαζί με την υποστήριξη των κυπριακών Υπουργείων Μεταφορών και Τουρισμού, του τομέα της φιλοξενίας και άλλων φορέων του τουρισμού, θα είμαστε σε ισχυρή θέση να επιτύχουμε περαιτέρω ανάπτυξη για να συνεχίσουμε να βοηθάμε τον τομέα του τουρισμού», πρόσθεσε ο Paul Sies, Διευθύνων Σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας.

«Αν και σημειώνουμε ανάπτυξη, βρισκόμαστε επίσης σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου βλέπουμε ότι άλλοι αερομεταφορείς αντιγράφουν την ανάπτυξη του δικτύου μας και προσθέτουν χωρητικότητα, μειώνοντας παράλληλα τους ναύλους. Αυτό δεν είναι υγιές για την αγορά. Πολλοί από αυτούς τους μεταφορείς έκλεισαν τα γραφεία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid, ενώ άλλοι έλαβαν γενναιόδωρα επιδόματα από τις κυβερνήσεις τους. Η Cyprus Airways συνέχισε τη λειτουργία της φέρνοντας τους εγκλωβισμένους τουρίστες και κατοίκους πίσω στα σπίτια τους και βοηθώντας το νησί με εμπορευματικές και επιβατικές συνδέσεις κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης», πρόσθεσε ο κ. Sies.

Το καλοκαίρι η Cyprus Airways θα ξεκινήσει πτήσεις προς Ντουμπάι, Μιλάνο, Ζυρίχη, Πράγα, Βασιλεία και Κάιρο με πολλαπλά εβδομαδιαία δρομολόγια. Ανάλογα με τη ζήτηση, πόλεις όπως το Μιλάνο και το Παρίσι αναμένεται να εξυπηρετούνται με επιπλέον εβδομαδιαία δρομολόγια. Καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει τα δρομολόγια προς Ρώμη και Παρίσι και αναμένεται να επεκτείνει περαιτέρω τους προορισμούς αυτούς το χειμώνα '23/24 μαζί με δύο φορές την εβδομάδα το καθένα προς Σαντορίνη, Σκιάθο και Πρέβεζα. Η Κρήτη και η Ρόδος αναμένεται να εξυπηρετούνται με πτήσεις τρεις φορές την εβδομάδα και η Θεσσαλονίκη με δύο φορές την εβδομάδα. Τα δρομολόγια προς Βηρυτό θα εκτελούνται καθημερινά, ενώ τα δρομολόγια προς Τελ Αβίβ θα αυξηθούν σε έως και 10 πτήσεις την εβδομάδα. Τα δρομολόγια προς το Ερεβάν της Αρμενίας θα αυξηθούν σε έως και τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως, ενώ η Αθήνα θα εξυπηρετείται με έως και τρεις πτήσεις ημερησίως.

Με ένα τέτοιο πρόγραμμα, μόνο η Cyprus Airways σας φέρνει στο σπίτι σας!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα www.cyprusairways.com, στο τηλεφωνικό κέντρο της αεροπορικής εταιρείας στο 8000 8111 εντός Κύπρου ή στο +357 2400 0053 από άλλες χώρες. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν με οποιονδήποτε ταξιδιωτικό πράκτορα.

Σχετικά με την Cyprus Airways

Η Cyprus Airways, ο αερομεταφορέας με τη κυπριακή σημαία, επανέλαβε τις δραστηριότητές της το 2016. Η αεροπορική εταιρεία διαθέτει δύο αεροσκάφη Airbus A320, τα οποία επί του παρόντος λειτουργούν σε ένα δίκτυο δεκαοκτώ προγραμματισμένων προορισμών. Οι χειμερινοί προορισμοί περιλαμβάνουν την Αθήνα, τη Βηρυτό, το Τελ Αβίβ, το Ερεβάν, το Παρίσι και τη Ρώμη. Επιπλέον, οι καλοκαιρινοί προορισμοί περιλαμβάνουν τη Βασιλεία, τη Ζυρίχη, το Μιλάνο, την Πράγα, τη Σαντορίνη, τη Σκιάθο, τη Ρόδο, το Ηράκλειο και το Κάιρο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.cyprusairways.com ή βρείτε μας σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στο @cyprusairways.

Για ερωτήσεις προς τα μέσα ενημέρωσης, παρακαλούμε επικοινωνήστε με: [email protected]

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έξυπνοι μετρητές: Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή τους - Θα μπορείς να ξέρεις αν σου κλέβουν ρεύμα - Όλα τα οφέλη

Μετά τη Λάρνακα στέλνουν και στη Λεμεσό στείρα κουνούπια - Πότε «αναλαμβάνουν δουλειά» - Ποιο είδος αφορά

Ακτινογραφία Δημόσιας Υπηρεσίας: Ραγδαία αύξηση εκτάκτων και σημαντική μείωση μόνιμων υπαλλήλων σε μία δεκαετία

«Ξεσκονίζει» όλες τις υπερωρίες στο Προεδρικό η Ελεγκτική Υπηρεσία – Ζήτησε και αναμένει στοιχεία από την Κυβέρνηση

Συμπλοκή σε συναυλία στα Λύμπια – Τραυματίστηκε ένα πρόσωπο

Κατάδικος στις Κεντρικές Φυλακές τραυματίστηκε από συρματόπλεγμα - Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο - Η κατάσταση της υγείας του

Νέα Φιλαδέλφεια: «Εκείνη την ώρα μας περικύκλωσαν Κροάτες με μαχαίρια... Μιλάμε για πολύ αίμα»«Ξεσκονίζει» όλες τις υπερωρίες στο Προεδρικό η Ελεγκτική Υπηρεσία – Ζήτησε και αναμένει στοιχεία από την Κυβέρνηση

«Ξεσκονίζει» όλες τις υπερωρίες στο Προεδρικό η Ελεγκτική Υπηρεσία – Ζήτησε και αναμένει στοιχεία από την Κυβέρνηση

Την απόφαση να επεκτείνει τον έλεγχο της για τις υπερωρίες εργαζομένων στο Προεδρικό Μέγαρο, έλαβε η Ελεγκτική Υπηρεσία, ζητώντας σχετικά στοιχεία από την Κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top