ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Καταδιωκτικά αναχαίτισαν ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη κοντά στην Αλάσκα

ΗΠΑ: Καταδιωκτικά αναχαίτισαν ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη κοντά στην Αλάσκα

Καταδιωκτικά των ΗΠΑ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από AP/Phelan M. Ebenhack) αναχαίτισαν τέσσερα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη κοντά στην Αλάσκα, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η διοίκηση αεροδιαστημικής άμυνας της βόρειας Αμερικής (NORAD).

Αναχαίτιση «ρουτίνας»

Η αναχαίτιση «ρουτίνας» των ρωσικών αεροσκαφών, στρατηγικών βομβαρδιστικών Τουπόλεφ Tu-95 και καταδιωκτικών Σουχόι Su-35 που τα συνόδευαν, έγινε τη Δευτέρα, εξήγησε σε ανακοίνωσή της η NORAD χθες Τρίτη.

Τέτοιες επιχειρήσεις διατάσσονται όταν δυνητικά εχθρικό αεροσκάφος κρίνεται πως πλησιάζει πολύ ή πιθανόν θα παραβιάσει τον εναέριο χώρο ευθύνης της.

Πάντως «τα ρωσικά αεροσκάφη παρέμειναν στον διεθνή εναέριο χώρο», «δεν παραβίασαν τον αμερικανικό ή καναδικό εναέριο χώρο», διευκρίνισε, προσθέτοντας πως ρωσικές πτήσεις του είδους «γίνονται συχνά», «δεν θεωρούνται απειλή, ούτε προκλητική ενέργεια».

Αν η αναχαίτιση της Δευτέρας χαρακτηρίστηκε συνηθισμένη, χειριστές μαχητικών που εδρεύουν στη βόρεια Αμερική διατάχθηκαν να διεξαγάγουν εξαιρετικά σπάνιες επιχειρήσεις τον τρέχοντα μήνα: να καταρρίψουν κινεζικό μπαλόνι που η Ουάσιγκτον χαρακτήρισε κατασκοπευτικό – το Πεκίνο αντέδρασε αγανακτισμένα, μιλώντας για μετεωρολογικό αερόστατο – κι ακόμα τρία άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα «αντικείμενα», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Επεισόδιο πάνω από την Πολωνία

Προχθές το βράδυ ανακοινώθηκε, επίσης, από το υπουργείο Αμυνας της Ολλανδίας ότι δυο ολλανδικά μαχητικά αεροσκάφη F-35 αναχαίτισαν σχηματισμό τριών ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από την Πολωνία και τον συνόδευσαν ώσπου βγήκε από τον πολωνικό εναέριο χώρο.

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top