ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κομματική κάλπη κρίνει το πολιτικό μέλλον του Αβέρωφ

Η κομματική κάλπη κρίνει το πολιτικό μέλλον του Αβέρωφ

Από την ψήφο των μελών του ΔΗΣΥ θα εξαρτηθεί τελικά η παραμονή του Αβέρωφ Νεοφύτου στην προεδρία της παράταξης, αφού καλείται να την υπερασπιστεί για πρώτη φορά μέσα από εκλογική διαδικασία. Είναι η πρώτη φορά από το 2013 που διαδέχθηκε τον Νίκο Αναστασιάδη στην προεδρία του ΔΗΣΥ που αμφισβητείται, υπό το βάρος της εκλογικής ήττας της 5ης Φεβρουαρίου.

Ο αποκλεισμός του Αβέρωφ Νεοφύτου από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών έφερε το κόμμα ενώπιον του εφιαλτικού σεναρίου και η απόφαση της περιπετειώδους συνεδρίασης του Πολιτικού Γραφείου για ψήφο κατά βούληση, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Το δίλημμα για ψήφο ανάμεσα στον «αποστάτη» Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, που στηρίχθηκε από το ΑΚΕΛ, ήταν από τα πλέον επώδυνα που βίωσαν ποτέ οι ψηφοφόροι της παράταξης, οι οποίοι τελικώς έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ήταν εξ εκείνων που τάχθηκαν υπέρ του Ανδρέα Μαυρογιάννη και εκ του αποτελέσματος, κρίνεται ότι έχασε για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα. Τώρα, καλείται να υπερασπιστεί την προεδρία του κόμματος μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές κλίμα εντός της ηγεσίας και της βάσης της παράταξης, και με τις σχέσεις του με τον απερχόμενο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη να βρίσκονται στο ναδίρ. Η επόμενη μέρα των εκλογών βρίσκει και αξιωματούχους του κόμματος, που τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ του στις προεδρικές εκλογές, να ασκούν κριτική για τους χειρισμούς που έγιναν. Ο αναπληρωτής πρόεδρος Χάρης Γεωργιάδης εξήγγειλε επισήμως υποψηφιότητα για την προεδρία του ΔΗΣΥ στην εκλογική αναμέτρηση της 11ης Μαρτίου, ασκώντας κριτική για τους χειρισμούς του εκλογικού βατερλό. Παρών στην κούρσα θα δηλώσει (ίσως και σήμερα Τετάρτη 15/1) και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος επίσης εμφανίστηκε επικριτικός για τους χειρισμούς της ήττας στις προεδρικές. Επικρίσεις διατύπωσε και ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για την προεδρία του κόμματος. Αρνητικά απάντησε και η πρόεδρος της Βουλής και εκ των αντιπροέδρων του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου. Οι υποψηφιότητες για την προεδρία του ΔΗΣΥ θα πρέπει να υποβληθούν την ερχόμενη Τρίτη 21 Φεβρουαρίου. Οι εκλογές για τα υπόλοιπα κομματικά αξιώματα θα διεξαχθούν στις 7 Μαΐου, μετά το συνέδριο του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top