ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πάτωσαν» οι εξετάσεις τετραμήνων: «Μαθητές του 20 έγραψαν 13» - Θα καταργηθούν τελικά;

«Πάτωσαν» οι εξετάσεις τετραμήνων: «Μαθητές του 20 έγραψαν 13» - Θα καταργηθούν τελικά;

Δυσαρέσκεια και προβληματισμό προκάλεσαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων των τετραμήνων, με τις οργανώσεις να ζητούν την κατάργηση της εν λόγω διαδικασίας αξιολόγησης των μαθητών.

Καλεσμένοι να μιλήσουν για το θέμα στην εκπομπή του Alpha, «Alpha Καλημέρα», βρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Λοΐζος Κωνσταντίνου, οι οποίοι έκανα λόγο για προβληματικά αποτελέσματα.

Αρχικά, μιλώντας ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ ανέφερε πως, «αν και δεν έχουμε ακόμη ολοκληρωμένα, επίσημα στοιχεία, φαίνεται ότι είναι προβληματικά και είναι τα αποτελέσματα μιας τεράστιας αποτυχίας. Οπότε, πρέπει να εξεύρουμε λύσεις για τους φετινούς μαθητές, για να μην θυματοποιηθούν από αυτό το σύστημα και αυτά τα αποτελέσματα καθώς και, να φροντίσουμε ότι θα είναι η τελευταία χρονιά όπου θα εφαρμόζονται οι εξετάσεις τετραμήνων. Αυτά θα τα έχουμε ως προτεραιότητα από τη 1η Μαρτίου, που θα αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα Κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, είπε πως, «οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Το χειρότερο δεν ήταν ότι οι μαθητές μας δεν απέδωσαν το αναμενόμενο αλλά, εκείνοι που εφάρμοσαν την όλη διαδικασία. Έχουν ταλαιπωρήσει τους μαθητές και ήταν εκτός πλαισίου. Μαθητές του 20 και του 19, έγραψαν 13 και 14», τόνισε.

Θα καταργηθούν τελικά οι εξετάσεις τετραμήνων;

Αξίζει να σημειωθεί ότι, καλεσμένος στην εκπομπή του Alpha, βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Παύλος Μυλωνάς, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα κατάργησης της εν λόγω διαδικασίας αξιολόγησης των μαθητών.

Όπως είπε ο κ. Μυλωνάς, «μίλησα με αρκετούς γονείς και, μαθητές οι οποίοι ήταν του 20 και του 19,5, ήταν τέτοια η αποτυχία, που έγραψαν 13. Δεν μιλάμε για Παγκύπριες εξετάσεις ή τελικές εξετάσεις, μιλάμε για διαγωνίσματα. Έτσι λέει η νομοθεσία».

«Ο νέος ή η νέα Υπουργός Παιδείας, θα πρέπει να δει αυτό το θέμα. Υπάρχει μια δέσμευση και δική μου, και των συναδέλφων μου στην επιτροπή παιδείας, να παλέψουμε μαζί με τον νέο υπουργό, να καταργηθεί ο θεσμός των τετραμήνων», τόνισε.

Είναι θετικό, πρόσθεσε, «ότι ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, το έχει συμπεριλάβει αυτό, ως προγραμματική του θέση προτού εκλεγεί οπότε, πιστεύω ότι ο καινούργιος Υπουργός ακολουθώντας τη θέση αυτή, θα προχωρήσουμε μαζί στην κατάργησή τους».

Δείτε βίντεο:

Δείτε βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top