ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργικό: Ενέκρινε το πολυετές πρόγραμμα στατιστικών δραστηριοτήτων για τα έτη 2023-2027

Υπουργικό: Ενέκρινε το πολυετές πρόγραμμα στατιστικών δραστηριοτήτων για τα έτη 2023-2027

Το πολυετές πρόγραμμα στατιστικών δραστηριοτήτων για την περίοδο 2023-2027, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, αναφέρει η Στατιστική Υπηρεσία σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη.

Το Πρόγραμμα, που απορρέει κατά 90% από υποχρεώσεις που ορίζονται στο στατιστικό κεκτημένο της ΕΕ και πραγματοποιούνται σε όλα τα κράτη μέλη στη βάση ενιαίων προτύπων και εναρμονισμένων μεθόδων, περιλαμβάνει τις έρευνες και άλλες εργασίες που προβλέπεται να διενεργηθούν από τη Στατιστική Υπηρεσία και τις άλλες εθνικές αρχές κατά την πενταετή αυτή περίοδο.

Στο πρόγραμμα δίνεται για κάθε δραστηριότητα περιληπτική περιγραφή του σκοπού, του νομικού πλαισίου βάσει του οποίου διεξάγεται, της συχνότητας διεξαγωγής της, της μεθόδου συλλογής των στοιχείων, της προθεσμίας για υποβολή των στοιχείων στη Eurostat και του χρονικού πλαισίου κατά το οποίο δημοσιοποιούνται τα αποτελέσματα. Δίνεται επίσης μία εκτίμηση ανά θεματική ενότητα για τις δαπάνες που προβλέπεται να απαιτηθούν για την υλοποίηση του προγράμματος.

Στη βάση του πολυετούς αυτού προγράμματος, η Στατιστική Υπηρεσία ετοιμάζει επιπροσθέτως ετήσια προγράμματα στατιστικών δραστηριοτήτων, στα οποία δίδονται περισσότερες πληροφορίες για την κάθε έρευνα/εργασία και αναλυτικά χρονοδιαγράμματα για τα επί μέρους στάδια υλοποίησης.

Οι έρευνες που διεξάγονται αφορούν οικονομικά, δημογραφικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και γεωργικά θέματα. Πέραν από τις συνήθεις ετήσιες, τριμηνιαίες ή μηνιαίες έρευνες, μερικές από αυτές που προβλέπεται να διενεργηθούν κατά την περίοδο αυτή είναι η Έρευνα Απολαβών (2023 & 2027), Έρευνα Εργατικού Κόστους (2025), Έρευνα Επιμόρφωσης Ενηλίκων (2023), Έρευνα Υγείας σε Νοικοκυριά (2025), Έρευνα Οικογενειακών Προϋπολογισμών (2023 & 2026), Έρευνα Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων (2023 & 2026) κ.ά.

Στην ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας αναφέρεται ότι το πρόγραμμα τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση τον Οκτώβριο – Νοέμβριο 2022 και ακολούθως κοινοποιήθηκε στο Στατιστικό Συμβούλιο. Τα σχόλια και οι εισηγήσεις που έγιναν λήφθηκαν υπόψη, στον βαθμό που ήταν δυνατόν, στην ετοιμασία της τελικής μορφής του Προγράμματος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top