ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Χριστοδουλίδης: Ο 4ψήφιος αριθμός βιογραφικών για το Υπουργικό, οι βλέψεις για το Κυπριακό και η αξιοποίηση του Ανδρέα Μαυρογιάννη

Ν. Χριστοδουλίδης: Ο 4ψήφιος αριθμός βιογραφικών για το Υπουργικό, οι βλέψεις για το Κυπριακό και η αξιοποίηση του Ανδρέα Μαυρογιάννη

Ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης καλεσμένος στο Sigma, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» μίλησε για τη σημερινή συνάντηση με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, τη πορεία του Κυπριακού, το σχεδιασμό του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά και το τέλος της εποχής του Αβέρωφ Νεοφύτου, τονίζοντας πως ήταν κάτι το οποίο δεν περίμενε.

«Επιδίωξα από την πρώτη στιγμή συνάντηση με τον κύριο Τατάρ. Δεν αναμένω να βγει κάτι σήμερα από τη συνάντηση. Γνωρίζω τις δυσκολίες και τις διαφορετικές προσεγγίσεις. Αυτό που θα μεταφέρω είναι ότι η παρούσα κατάσταση δεν είναι υπερ κανενός. Η πάροδος του χρόνου απομακρύνει ακόμη περισσότερο τη λύση του Κυπριακού», είπε συγκεκριμένα.

«Δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες σήμερα με τον κύριο Τατάρ, είναι πρώτη συνάντηση. Ο στόχος δεν είναι να λειτουργούμε πλάι πλάι ο στόχος είναι η επανένωση του τόπου. Δεν είναι ο στόχος μου να σκοράρω πολιτικά», πρόσθεσε.

«Τώρα πρέπει να πάμε από τα λόγια στις πράξεις. Όταν μιλάμε για το Κυπριακό θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη το διεθνές πλαίσιο στο οποίο καλούμαστε να κινηθούμε. Ζούμε σε ένα άγαρμπο διεθνές σύστημα. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ότι γνωρίζω πάρα πολύ καλά τα δεδομένα. Πρέπει να εργαστούμε μέσα από ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό», σημείωσε.

Μεταξύ άλλων μίλησε και για το σχεδιασμό του Υπουργικού Συμβουλίου τονίζοντας πως «είναι σχεδόν έτοιμο»

«Έχω πάρει πολλά βιογραφικά, τετραψήφιο αριθμό βιογραφικών συγκεκριμένα και τα μελετώ με πολλή προσοχή», συμπλήρωσε.

Αξιοποίηση Μαυρογιάννη

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο αξιοποίησης του Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «γιατί όχι. Ο κύριος Μαυρογιάννης με ενέργειες που έγιναν κατά τη διάρκεια που ήμουν Υπουργός Εξωτερικών, έχει εκλεγεί σε μία επιτροπή στα Ηνωμένο Έθνη που κάνει σημαντική δουλειά. Σίγουρα θα υπάρχει συνάντηση με τον Κύριο Μαυρογιάννη».

Όσο αφορά τη πορεία του Αβέρωφ Νεοφύτου στον Δημοκρατικό Συναγερμό, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε πως «δεν ανέμενα το τέλος της εποχής του Αβέρωφ Νεοφύτου στον ΔΗΣΥ»

«Δεν ξέρω αυτή τη στιγμή αν είμαι μέλος του ΔΗΣΥ ή όχι. Τα πολιτικά μου πιστεύω ποτέ δεν τα έκρυψα. Κάποιοι μου έλεγαν δεν είναι σωστό να το λες. Ως πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κάνω το παν για να συνεργαστώ με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επισήμανε πως «το κλειδί είναι να ανταποκριθούμε σε όλα αυτά που υποσχεθήκαμε στον Κυπριακό λαό»

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top