Πούτιν: Aπαγορεύει δια νόμου στους αξιωματούχους να χρησιμοποιούν... ξένες λέξεις

Πούτιν: Aπαγορεύει δια νόμου στους αξιωματούχους να χρησιμοποιούν... ξένες λέξεις

Οι Ρώσοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα απαγορεύεται στο εξής να χρησιμοποιούν τις περισσότερες ξένες λέξεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, σύμφωνα με τροπολογίες σε έναν νόμο για την επίσημη χρήση της ρωσικής γλώσσας, τις οποίες υπέγραψε σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μετά την εισβολή στην Ουκρανία, πριν από έναν χρόνο, ο Πούτιν λέει ότι θέλει να προστατεύσει τη Ρωσία από την εκφυλισμένη Δύση, όπως την αποκαλεί, που προσπαθεί να καταστρέψει τη χώρα του, όπως ισχυρίζεται.

Οι τροπολογίες σε έναν νόμο του 2005 έχουν ως στόχο να προστατεύσουν και να στηρίξουν το καθεστώς της ρωσικής γλώσσας, σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

«Όταν χρησιμοποιείται η ρωσική, ως επίσημη γλώσσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται λέξεις και εκφράσεις που δεν ανταποκρίνονται στους κανόνες της σύγχρονης ρωσικής γλώσσας (…) με την εξαίρεση των ξένων λέξεων για τις οποίες δεν υπάρχει κάποιο ευρέως χρησιμοποιούμενο αντίστοιχο στα ρωσικά» αναφέρει το κείμενο αυτό.

Ο κατάλογος των ξένων λέξεων που μπορούν ακόμη να χρησιμοποιούνται θα δημοσιευτεί ξεχωριστά. Οι τροπολογίες δεν αναφέρουν ποιες κυρώσεις θα υποστεί όποιος δεν τηρήσει τον επικαιροποιημένο νόμο.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE