Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Ιράκ μετά από έξι χρόνια

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Ιράκ μετά από έξι χρόνια

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έφθασε χθες Τρίτη στο Ιράκ, στην πρώτη του επίσκεψη εδώ και έξι χρόνια, με σκοπό «να υποστηρίξει τις προσπάθειες» για την ειρήνη στην περιοχή, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του στη Νέα Υόρκη.

«Ο Γενικός Γραμματέας είναι εκεί για να επιβεβαιώσει την υποστήριξη του ΟΗΕ στις προσπάθειες (της κυβέρνησης) του Ιράκ να κάνει βήματα προόδου σε ό,τι αφορά την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη βιώσιμη ανάπτυξη για όλους τους Ιρακινούς», δήλωσε ο Στεφάν Ντουζαρίκ.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες έφθασε αεροπορικώς το βράδυ της Τρίτης στη Βαγδάτη, όπου θα συναντηθεί με τον Ιρακινό Πρωθυπουργό Μοχάμεντ αλ Σουντάνι και εκπροσώπους φορέων για τα δικαιώματα των γυναικών και των νέων. Την Πέμπτη θα επισκεφθεί προσφυγικό καταυλισμό στο βόρειο τμήμα της χώρας, προτού μεταβεί στο Αρμπίλ για συνομιλίες με εκπροσώπους της περιφερειακής κυβέρνησης του ιρακινού Κουρδιστάν.

Η τελευταία επίσκεψη του Γκουτέρες στο Ιράκ ήταν την άνοιξη του 2017.

Ακολούθως ο ΓΓ του ΟΗΕ θα μεταβεί στο Κατάρ, όπου θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Λιγότερο Ανεπτυγμένων Χωρών του κόσμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Υπέγραψαν οδικό χάρτη οι 27 – Σε εξέλιξη οι εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου της ΕΕ στη Λευκωσία

LIVE: Υπέγραψαν οδικό χάρτη οι 27 – Σε εξέλιξη οι εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου της ΕΕ στη Λευκωσία

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Λευκωσίας συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Αρχικά στο μικροσκόπιο τίθεται ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της Ένωσης για την περίοδο 2028-2034. Οι ηγέτες συζητούν σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, με έμφαση στους νέους ίδιους πόρους και τις πηγές εσόδων. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις από το ThemaOnline 

BEST OF TOTHEMAONLINE