«Κινδυνολογίες ότι θα έχουμε μεγάλο σεισμό στην Κύπρο» - «Είμαστε σεισμογενής περιοχή» - Βίντεο

«Κινδυνολογίες ότι θα έχουμε μεγάλο σεισμό στην Κύπρο» - «Είμαστε σεισμογενής περιοχή» - Βίντεο

Ανησυχία προκάλεσαν δηλώσεις επιστημόνων για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού στην Κύπρο.

Στην εκπομπή Alpha Καλημέρα μίλησε ο Διευθυντής του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, Χριστόδουλος Χατζηγεωργίου , καθησυχάζοντας ότι κατά την άποψη του, πρόκειται για κινδυνολογίες.

«Όλοι αυτοί που λένε ότι επίκειται μεγάλος σεισμός στην περιοχή μας να μας εξηγήσουν πως προκύπτουν αυτές οι εκτιμήσεις με επιστημονικά δεδομένα».

«Το γνωρίζουμε ότι είμαστε σε μια σεισμογενή περιοχή , έχουμε τα ρήγματα που μπορούν να δώσουν σεισμούς ανά πάσα στιγμή», ανέφερε ο κ.Χατζηγεωργίου.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι « Όλη η μετασεισμική δραστηριότητα που αναπτύσσεται είναι ουσιαστικά στο ρήγμα της Ανατολίας. Στην Κύπρο δεν έχουμε καμία καταγραφή πέρα από την συνηθισμένη»

Τέλος αναφέρθηκε στους δυο μεγάλους σεισμούς στην Τουρκία εξηγώντας ότι το γεγονός ότι ακολούθησαν 11χιλιάδες μετασεισμοί σημαίνει ότι έχει γίνει απελευθέρωση μεγάλης ενέργειας.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο εφιάλτης δεν τελειώνει: Σε επιφυλακή Νεπάλ και Κίνα - Η επόμενη καταστροφή μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη

Ο εφιάλτης δεν τελειώνει: Σε επιφυλακή Νεπάλ και Κίνα - Η επόμενη καταστροφή μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη

Νεπάλ και Κίνα προειδοποίησαν την Πέμπτη για νέο κίνδυνο πλημμυρών στα Ιμαλάια, καθώς δύο λίμνες που σχηματίστηκαν εκατέρωθεν των συνόρων τους απειλούν να υπερχειλίσουν, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της Τετάρτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE