Θυμίζουμε, ότι με απόφασή του ημερομηνίας 3 Ιουλίου 2015 το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου αθώωσε το Αλεξούι στην κατηγορία που αρχικά αντιμετώπιζε, δηλαδή του φόνου εκ προμελέτης του 22χρονου Αγγλοκύπριου Μάικολ Άντονι Λούη Μηνά (κατηγορία που επισύρει μονάχα ποινή ισόβιας φυλάκισης) και τον καταδίκασε στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας, επιβάλλοντάς του σε άλλη δικάσιμο ποινή φυλάκισης 17 ετών. Ο φόνος διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 16ης Νοεμβρίου 2014.
Σύμφωνα με το larnakaonline.com.cy το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας καταδίκασε επίσης στις 29/7 σε δύο χρόνια φυλάκιση τον Αλέξη Αναστασίου, για σωρεία υποθέσεων διαρρήξεων, κλοπών και παράνομης κατοχής περιουσίας που εκκρεμούσαν εναντίον του τον τελευταίο χρόνο. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες το καλοκαίρι του 2014. Η ποινή που επιβλήθηκε στο Αλεξούι δεν προσθέτει οτιδήποτε, αφού δεν είναι διαδοχική της ποινής φυλάκισης που του επέβαλε πρόσφατα το Κακουργιοδικείο Λάρνακας για το φόνο του 22χρονου Μάικολ.
Ουσιαστικά με την ποινή φυλάκισης δύο ετών, κλείνει ο κύκλος ενός μεγάλου αριθμού ποινικών υποθέσεων που εκκρεμούσαν εναντίον του συγκεκριμένου ανήλικου, προτού συλληφθεί για το φόνο του Μάικολ Άντονι Μηνά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποινή φυλάκισης 17 χρόνων στο Αλεξούι – Καθίσταται ο μοναδικός ανήλικος βαρυποινίτης
Σε κακή ψυχολογική κατάσταση το «Αλεξούι» - Το φανερώνουν τα λόγια του και η στάση του
Η ποινή για το «Αλεξούι» και η αντίδραση της αδελφής του! – Τι πόσταρε η Ιωάννα Πολυνείκη;
Αποκαλυπτικές ΦΩΤΟ ντοκουμέντο: «Αλεξούι» και 22χρονο θύμα τα έπιναν μαζί ένα χρόνο πριν το φονικό
Κακουργιοδικείο Λάρνακας - Απόφαση για «Αλεξούι»: Η αδελφή του θύματος σήκωσε τους δημοσιογράφους
Χαμός μετά την ανακοίνωση της ποινής για το «Αλεξούι» - Φωνές και φυγάδευση συγγενών! (φωτογραφίες-video)