ΕΔΕΚ: Μυριάνθους και Χαννίδης ζητούν το μητρώο των μελών του κόμματος
Δεν λέει να κοπάσει η θύελλα στην ΕΔΕΚ, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του Προέδρου του κόμματος, που θα πραγματοποιηθούν την 1η Ιουνίου.
Στο ψήφισμα επαναβεβαιώνεται η λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, όπως τίθεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας ενθαρρύνοντας τις πλευρές να εντείνουν τις ουσιαστικές διαπραγματεύσεις στα θέματα ουσίας που δεν έχουν επιλυθεί κατά τρόπον αλληλένδετο. Τονίζεται ακόμα ότι το στάτους κβο δεν μπορεί να διατηρηθεί άλλο.
Επαναβεβαιώνονται όλα τα σχετικά ψηφίσματά του για την Κύπρο, ιδιαίτερα το ψήφισμα 1251 του 1999.
Καλεί όλα τα μέρη να παράσχουν με μεγαλύτερη ταχύτητα πλήρη πρόσβαση σε όλες τις περιοχές για εντατικοποίηση του έργου της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους.
Στο ψήφισμα επισημαίνεται ότι η ευθύνη για την εξεύρεση λύσης εναπόκειται πρωτίστως και κυρίως στους ίδιους τους Κυπρίους και χαιρετίζει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, τη θετική δυναμική και τη δέσμευση που εξέφρασαν οι δυο ηγέτες να εργαστούν ακούραστα για να επιτευχθεί μια συνολική διευθέτηση το συντομότερο δυνατό, όπως συμφωνήθηκε στη συμφωνία της 11ης Φεβρουαρίου.
Επαναβεβαιώνει τον πρωταρχικό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών στην υποβοήθηση των πλευρών να οδηγήσουν την κυπριακή διένεξη όπως αναφέρει και τη διαίρεση της νήσου σε μία συνολική και διαρκή διευθέτηση.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις