ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγοράζει άλλες 35 λιμουζίνες και 32 ηλεκτρικά οχήματα το κράτος – Πόσα θα στοιχίσουν

Αγοράζει άλλες 35 λιμουζίνες και 32 ηλεκτρικά οχήματα το κράτος – Πόσα θα στοιχίσουν

Λίγες μόλις μέρες πριν την αποχώρηση της απερχόμενης Κυβέρνησης και την αλλαγή σκυτάλης, Υπουργεία έστειλαν σωρεία αιτημάτων για αποδεσμεύσεις κονδυλίων και αποπαγοποίηση θέσεων στη Βουλή, για εξέταση κι έγκριση από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Ανάμεσα στα πολλά αιτήματα που καλείται σήμερα Δευτέρα (6/3) να εξετάσει η Επιτροπή Οικονομικών, περιλαμβάνεται και αίτημα για αποδέσμευση πιστώσεων για αγορά νέων λιμουζινών και ηλεκτρικών οχημάτων.

Όπως αναφέρεται σε επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών στη Βουλή, απαιτείται η αποδέσμευση ποσού ύψους 3.098.618 ευρώ για κάλυψη της δαπάνης για υλοποίηση του προγράμματος αγοράς υπηρεσιακών οχημάτων/μηχανημάτων.

Για το 2023, προστίθεται, με βάση την πρόοδο των διαδικασιών θα παραληφθούν τα ακόλουθα οχήματα και από τις πιστώσεις που περιλαμβάνονται στον κρατικό προϋπολογισμό για το έτος, θα κατανεμηθεί ποσό συνολικού ύψους 3.098.618 ευρώ, ως ακολούθως:
• 1.780.954 ευρώ για την προμήθεια 35 επιβατικών οχημάτων σαλούν για αξιωματούχους,
• 1.077.664 ευρώ για την προμήθεια 32 ηλεκτρικών οχημάτων για κάλυψη των αναγκών των Υπουργείων/Τμημάτων/Υπηρεσιών.
• 240.000 ευρώ για την προμήθεια τριών γεωργικών ελκυστήρων που περιλαμβάνονται στην έγκριση του 2022 και δεν κατέστη δυνατή η υλοποίηση εντός του 2022.

Υπό εξέταση άλλα 11 αιτήματα για κονδύλια 39 εκατ. ευρώ

Πέραν του πιο πάνω αιτήματος, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών κατά τη σημερινή της συνεδρία, θα εξετάσει άλλα 11 αιτήματα για αποδέσμευση κονδυλίων συνολικού ύψους 39 εκατομμυρίων ευρώ.

Το μεγαλύτερο ποσό που καλείται να αποδεσμεύσει η Επιτροπή, αφορά το Υφυπουργείο Τουρισμού, το οποίο υπέβαλε αίτημα για αποδέσμευση πιστώσεων συνολικού ύψους 17.134.600 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται σε πίνακα που συνοδεύει το αίτημα, ποσό 11 εκατομμυρίων ευρώ αφορά θα καλύψει τις δαπάνες για συνεργασίες με διοργανωτές ταξιδίων και αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες στοχεύουν στη διείσδυση της Κύπρου σε τουριστικές αγορές που έχουν ολόχρονο πρόγραμμα πτήσεων.

Άλλα 5 εκατομμύρια ευρώ, αφορούν τη διενέργεια διαφημιστικών εκστρατειών σε αγορές προτεραιότητας, όπως καθορίστηκαν στο νέο επιχειρησιακό πλάνο και την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού για το 2023.

Εξάλλου, 500.000 ευρώ αφορούν ενέργειες προβολής-προώθησης για τις ειδικές μορφές τουρισμού σε συνεργασία με διάφορους οργανωτές ταξιδίου, 300.000 ευρώ αφορούν παραγωγή υλικού για την υλοποίηση διαφημιστικών ενεργειών και 174.600 ευρώ αφορούν διάφορες άλλες ενέργειες προβολής των αυθεντικών διαδρομών, των Σχεδίων Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, κοινοποίηση φωτογραφικού υλικού μέσω συγκεκριμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, καθώς και ανάπτυξη διαδικτυακής μηχανής αναζήτησης πληροφοριών με τη χρήση συγκεκριμένων λέξεων-κλειδιά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top