ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα «high» τους τα ενοίκια - Τίποτα σε χαμηλή τιμή στη Λεμεσό - Ξέφυγε η Πάφος

Στα «high» τους τα ενοίκια - Τίποτα σε χαμηλή τιμή στη Λεμεσό - Ξέφυγε η Πάφος

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τις τιμές των ενοικίων στη χώρα μας καθώς οι μεταναστευτικές ροές λόγω του Πολέμου στην Ουκρανία αυξάνονται αλλά και νέες επιχειρήσεις εγκαταστούν τη βάση τους στην Κύπρο και ιδιαίτερα στη Λεμεσό.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου (ΣΚΕΚ), Ανδρέας Καουρής, ανέφερε ότι η μεγαλύτερη ζήτηση βρίσκεται στη Λεμεσό. «Δεν έμεινε τίποτα σε χαμηλή τιμή. Ένα μονάρι επιπλωμένο ξεκινάει από 1200 ευρώ και φτάνει τα 1500, δυάρι από 1300 μέχρι και 2,500 και τριάρι από 1800 μέχρι και 4 χιλιάδες ανάλογα με το τι προσφέρουν και την τοποθεσία τους».

Όσον αφορά τη Λευκωσία, οι τιμές διατηρούνται σε 650 ευρώ για μονάρι επιπλωμένο στο κέντρο της πρωτεύουσας και το δυάρι από 700 μέχρι 850 ευρώ.

Έκπληξη προκαλεί η Πάφος όπου οι τιμές «ξέφυγαν» με το ενοίκιο για μονάρι να ανεβαίνει μέχρι και τα 700 ευρώ. «Η Πάφος διαχρονικά είναι πιο ευαίσθητη στη διακύμανση των τιμών τόσο σε κρίσεις όσο και σε περιόδους ανάπτυξης. Υπάρχει μεγάλο απόθεμα από ακίνητα, κυρίως από Βρετανούς που είχαν επενδύσει το 2008 κυρίως στην περιοχή της Πέγειας και τώρα τα πουλάνε ή ενοικιάζουν σε άλλους σε πιο υψηλές τιμές», σημείωσε ο Ανδρέας Καουρής.

Στη Λάρνακα οι τιμές έχουν επίσης ανεβεί αλλά οριακά με τα μονάρια να βρίσκονται στα 600 - 700 ευρώ. Όσον αφορά την Αμμόχωστο, αποτελεί την επαρχία με τις λιγότερες πωλήσεις καθώς οι ενδιαφερόμενοι ψάχνουν για εποχιακή διαμονή.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΚΕΚ, ο μόνος τρόπος για να λυθεί το θέμα με τα ενοίκια είναι να τελειώσει χθες το Ουκρανικό. «Δεν προβλέπω να πέφτουν οι τιμές τον επόμενο χρόνο. Ακόμα και μετά τη λήξη του πολέμου, θα χρειαστεί άλλος ένας χρόνος για να μειωθούν οι τιμές, σίγουρα όχι σε επίπεδα προ πολέμου και πανδημίας», υπέδειξε ο κ. Καουρής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top