ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα η μάχη των μαχών στον ΔΗΣΥ – Αννίτα Vs Δημήτρη για την Προεδρία του κόμματος

Σήμερα η μάχη των μαχών στον ΔΗΣΥ – Αννίτα Vs Δημήτρη για την Προεδρία του κόμματος

Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού, θα προκύψει σήμερα Σάββατο (11/3) μέσα από τις εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη του/ης νέου/ας Προέδρου του κόμματος.

Υποψήφιοι για την Προεδρία της Παράταξης είναι με αλφαβητική σειρά οι Αννίτα Δημητρίου, Πρόεδρος της Βουλής και Αντιπρόεδρος του κόμματος, και Δημήτρης Δημητρίου, Βουλευτής του ΔΗΣΥ.

Η μάχη των δύο αναμένεται πως θα είναι αμφίρροπή, αφού και οι δύο υποψήφιοι είναι από τα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, νέοι σε ηλικία και αρκετά αγαπητοί στη βάση της Παράταξης, με την Αννίτα Δημητρίου μάλιστα να έρχεται πρώτη σε σταυρούς προτίμησης στην επαρχία Λάρνακας και τον Δημήτρη Δημητρίου να λαμβάνει τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στην επαρχία Λευκωσίας, στις Βουλευτικές Εκλογές του 2021.

Οι κάλπες και πόσοι έχουν δικαίωμα ψήφου

Για την σημερινή εκλογική διαδικασία, θα στηθούν παγκύπρια, αλλά και στο εξωτερικό 79 εκλογικά κέντρα και δικαίωμα ψήφου και δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του Κόμματος που είχαν εγγραφεί μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2022 και υπολογίζεται ότι φθάνουν τις 52.000 άτομα.

Όπως έχει ανακοινωθεί, κάθε μέλος του κόμματος θα μπορεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα σε οποιοδήποτε από τα 79 εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν, ακόμη και σε άλλη επαρχία από την δική του.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα, χωρίς διάλειμμα, ενώ οι κάλπες στη Μεγάλη Βρετανία θα ανοίξουν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 4 το απόγευμα, τοπική ώρα.

Μετά το κλείσιμο των καλπών, η καταμέτρηση θα γίνει επί τόπου, στα εκλογικά κέντρα και μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος, που αναμένεται να γίνει γνωστό γύρω στις 7 με 8 το βράδυ, θα γίνει η ανακήρυξη του νέου Προέδρου του κόμματος από την Εφορευτική Επιτροπή.

Επίσης, μετά το κλείσιμο των καλπών, δεν αποκλείεται να υπάρξει δήλωση τόσο από τον/ην νικητή/ρια των εκλογών όσο και από τον/ην ανθυποψήφιο/α του που δεν θα καταφέρει να εκλεγεί.

Προτεραιότητα η ενότητα

Πάντως, μετά τη σημερινή εκλογική διαδικασία, θα ανοίξει και επίσημα ένα νέο κεφάλαιο στη ιστορία του κόμματος, στην μετά Αβέρωφ Νεοφύτου εποχή, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του στη σκιά της εκλογικής ήττας στις πρόσφατες Προεδρικές Εκλογές, όπου για πρώτη φορά η Παράταξη δεν κατάφερε να εκλέξει τον ηγέτη του στην Προεδρία του κράτους, αλλά και να μείνει εκτός δεύτερου γύρου σε Προεδρικές Εκλογές.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν κατά τον σύντομο προεκλογικό αγώνα τους, προτεραιότητα για τον/ην νέο/α Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, θα είναι η ενότητα του κόμματος, προκειμένου η Παράταξη να παραμείνει η πρώτη πολιτική δύναμη του τόπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top