Πρωτοπορεί η Πυροσβεστική: Προωθεί νομοσχέδιο για τις… λαμπρατζιές - Τι θα προνοεί

Πρωτοπορεί η Πυροσβεστική: Προωθεί νομοσχέδιο για τις… λαμπρατζιές - Τι θα προνοεί

Προβληματισμό στις Αρχές προκαλούν κάθε χρόνο τα «παρατράγουδα» των λαμπρατζιών, με το διαχρονικό αυτό έθιμο να βάζει αρκετές φορές σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό, η Πυροσβεστική Υπηρεσία πρωτοπόρησε και προχώρησε στη σύσταση ενός προσχεδίου για νομοσχέδιο που αφορά τις λαμπρατζιές και θα ρυθμίζει το πλαίσιο που θα γίνονται.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττή, ανέφερε ότι το προσχέδιο του νομοσχεδίου έγινε μετά από οδηγίες του Αρχηγού της Αστυνομίας, Στέλιου Παπαθεοδώρου και στάλθηκε σε όλους τους αρμόδιους για το θέμα.

«Είχε οριστεί μια επιτροπή που αποτελείτο από μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και είχε γίνει ένα προκαταρτικό νομοσχέδιο το οποίο στάλθηκε σε όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες που εμπλέκονται στα θέματα λαμπρατζιών. Αυτή την στιγμή αναμένεται να εκφράσουν και οι υπόλοιποι φορείς την άποψη τους για να καταλήγουμε κάπου», επεσήμανε.

Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα προνοεί το νομοσχέδιο, ο κ. Κεττής ανέφερε ότι θα αφορά την δημιουργία ενός σωστού πλαισίου ώστε το έθιμο των λαμπρατζιών να γίνεται οργανωμένα και όχι ανεξέλεγκτα καθώς επίσης να τηρούνται μέτρα πυρασφάλειας.

«Σκοπός είναι να γίνεται οργανωμένα από Τοπικές Αρχές, Δήμους και όλους τους συμβαλλόμενους φορείς. Δεν θέλουμε να το καταργήσουμε γιατί είναι ένα διαχρονικό έθιμο αλλά πρέπει να μπει στα σωστά πλαίσια, να γίνεται οργανωμένα», εξήγησε ο κ. Κεττής.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο και αν αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το φετινό Πάσχα, ο κ. Κεττής σημείωσε ότι υπάρχουν όλοι οι όροι για να γίνει με την σωστή διαδικασία αλλά από εκεί και πέρα θα περάσει από πολλά στάδια μέχρι να υλοποιηθεί.

«Καταρχάς θα καταγραφούν οι απόψεις και μετά θα πρέπει να εγκριθεί. Ωστόσο δεν θεωρώ ότι θα είναι έτοιμο για το φετινό Πάσχα», πρόσθεσε, τονίζοντας ωστόσο ότι αποτελεί ένα βήμα προς την θετική κατεύθυνση.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE