ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαρίνα Λάρνακας: Ρόλο «πυροσβέστη» αναλαμβάνει ο Βαφεάδης στη διαφορά Kition Ocean και ιδιοκτητών σκαφών

Μαρίνα Λάρνακας: Ρόλο «πυροσβέστη» αναλαμβάνει ο Βαφεάδης στη διαφορά Kition Ocean και ιδιοκτητών σκαφών

Μεσολαβητική προσπάθεια για να επιλυθεί η διαφορά μεταξύ επενδυτή και ιδιοκτητών σκαφών στη μαρίνα Λάρνακας αναλαμβάνει ο νέος υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφεάδης, ο οποίος θα έχει συναντήσεις προσεχώς και με τις δύο πλευρές με στόχο την εξεύρεση χρυσής φόρμουλας στο θέμα που προέκυψε με τις αυξήσεις στα τέλη ελλιμενισμού σκαφών.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα κι ερωτηθείς για την τελευταία εκδήλωση διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής, ο κ.Βαφεάδης ξεκαθάρισε ότι υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ κράτους και αναδόχου εταιρείας για αναβάθμιση της μαρίνας και από αυτή τη συμφωνία απορρέει το δικαίωμα του αναδόχου να ορίσει τη δική του τιμολογιακή πολιτική.

«Ως κράτος, θέλουμε να συνεχίσει αυτή η επένδυση, διότι είναι πολύ σημαντική για τη χώρα. Ταυτόχρονα, όμως, θέλουμε να διατηρηθεί και η δραστηριότητα που απολαμβάνουν οι ιδιοκτήτες των σκαφών. Γι’ αυτό καλέσαμε τους ιδιοκτήτες σκαφών για να ακούσουμε τη δική τους θέση, τους προβληματισμούς τους και πώς επηρεάζονται. Στη συνέχεια θα συναντηθούμε και με τον ανάδοχο, προκειμένου να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την κατάσταση, με στόχο να βρεθεί μια χρυσή τομή, ώστε να μην χαθεί αυτή η δραστηριότητα από τη μαρίνα Λάρνακας», επισήμανε ο υπουργός. Πρόσθεσε ακόμη ότι η συνάντηση με τους ιδιοκτήτες σκαφών θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα. Κληθείς, εξάλλου, να πει κατά πόσον υπάρχει εποπτικός έλεγχος από το Υπουργείο Μεταφορών για τις αυξήσεις στις τιμές ελλιμενισμού σκαφών από τη διαχειρίστρια εταιρεία, απάντησε πως η εφαρμογή της συμφωνίας παρακολουθείται από το υπουργείο.

«Ένα από τα θέματα που θα εξετάσουμε και θα αξιολογήσουμε είναι κατά πόσον οι αυξήσεις που εξαγγέλθηκαν προβλέπονται στη συμφωνία, εάν έπρεπε να συνοδεύονται με άλλες αναβαθμίσεις του χώρου ή όχι και αναλόγως θα διαβουλευτούμε με τους εμπλεκόμενους», ανέφερε ο Αλέξης Βαφεάδης, ο οποίος δήλωσε άγνοια περί… «μυστικής συμφωνίας» μεταξύ κράτους κι επενδυτή, όπως υποστηρίζουν οι διαμαρτυρόμενοι ιδιοκτήτες σκαφών.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή (12/3) στην είσοδο της μαρίνας Λάρνακας, οι ιδιοκτήτες σκαφών προειδοποίησαν πως εφόσον εφαρμοστούν από την 1η Απριλίου οι νέες αυξήσεις στα τέλη ελλιμενισμού της τάξης του 24% που εξήγγειλε η διαχειρίστρια εταιρεία Kition Ocean, τότε θ’ αντιδράσουν με πιο δυναμικές εκδηλώσεις.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top