ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθεροποιείται το δολάριο στις ασιατικές αγορές - Υποχωρούν οι φόβοι για τραπεζική κρίση

Σταθεροποιείται το δολάριο στις ασιατικές αγορές - Υποχωρούν οι φόβοι για τραπεζική κρίση

Το δολάριο κινείται σταθεροποιητικά στις ασιατικές αγορές την Τετάρτη, καθώς υποχωρούν οι προβλέψεις για μείωση επιτοκίων στις ΗΠΑ και οι φόβοι για μια τραπεζική κρίση. Παράλληλα μια επικείμενη αύξηση των επιτοκίων στην Ευρώπη, οδηγεί το ευρώ σε σταθερή βάση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει την Πέμπτη και οι αγορές πιστεύουν ότι είναι πιθανή μια αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης, μια πιο επιθετική στάση από ό,τι αναμένουν οι επενδυτές από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα.

Το ευρώ άγγιξε το υψηλό ενός μήνα στα $ 1,0760 στις ασιατικές αγορές πριν υποχωρήσει ξανά στο σταθερό στα $1,0744. Κατά τα άλλα, οι πιέσεις πώλησης των τελευταίων ημερών στο δολάριο υποχώρησαν.

Το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,4% στα 134,72 γεν, παρά τις συζητήσεις για μεγάλες μισθολογικές αυξήσεις στην Ιαπωνία, που αναμένεται να πιέσουν την νομισματική πολιτική της χώρας.

Οι τραπεζικές μετοχές ανέκαμψαν και τα ομόλογα και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης επιτοκίων, υποχώρησαν σε σχέση με τεράστια κέρδη που κατέγραψαν μετά την κατάρρευση των τριών αμερικανικών τραπεζών.

Αναλυτές θεωρούν ότι η όλη αναταραχή θα οδηγήσει σε μια μικρή εξασθένιση του δολαρίου, σε σχέση με τις τιμές προ της κατάρρευσης.

Παράλληλα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης επιτοκίων προβλέπουν πιθανότητα 80% για αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ κατά 25 μονάδες βάσης την επόμενη εβδομάδα. Την περασμένη εβδομάδα οι αγορές προέβλεπαν αύξηση κατά 50 μονάδες βάση, ενώ πριν από μια μέρα, υπό τον φόβο της κρίσης, οι επενδυτές έδιναν μια πιθανότητα 50% για μη αύξηση των επιτοκίων και απότομες περικοπές αργότερα μέσα στο έτος.

Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν επίσης σταθερά τον Φεβρουάριο, διατηρώντας την πίεση στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για συγκράτηση του πληθωρισμού.

Οι σταθερότερες χρηματιστηριακές αγορές και η σχετική ηρεμία στα ομόλογα, υποδηλώνουν ότι οι άμεσοι φόβοι μετάδοσης στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ έχουν μειωθεί μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB) την περασμένη εβδομάδα.

Παρόλα αυτά, η ισχυρή επίδοση αυτή την εβδομάδα, για το ασφαλές ελβετικό φράγκο, το οποίο ενισχύθηκε περισσότερο από 3% σε πέντε ημέρες, δείχνει τα αυξημένα επίπεδα ανησυχίας στις αγορές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top