Αποτρόπαιο περιστατικό: Ασθενής έχασε τα δάκτυλα του λόγω… καθυστέρησης - Πήγε σε δύο νοσοκομεία και δεν τον βοήθησαν

Αποτρόπαιο περιστατικό: Ασθενής έχασε τα δάκτυλα του λόγω… καθυστέρησης - Πήγε σε δύο νοσοκομεία και δεν τον βοήθησαν

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό σημειώθηκε την Δευτέρα (13/3), με ασθενή να έχει χάσει τα δάκτυλα του λόγω… κωλυσιεργίας από πλευράς των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή του ΔΗΚΟ Ζαχαρία Κουλία, ο οποίος προέβη σε σοβαρές καταγγελίες στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι», αναφέρθηκε στο μπάχαλο που επικρατεί στα νοσοκομεία, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα ένας ασθενής να χάσει τα δάκτυλά του μετά από εργατικό ατύχημα.

Όπως ανέφερε, το περιστατικό έγινε την Δευτέρα (13/3), όταν πολιτικός πρόσφυγας, ο οποίος εργαζόταν νόμιμα σε εργοστάσιο, έχασε τα δύο του δάκτυλα σε εργατικό ατύχημα στις 3 το απόγευμα, με αποτέλεσμα να μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου για δύο ώρες ανέμενε χωρίς ανταπόκριση.

Λόγω αυτής της καθυστέρησης, ο εργοδότης του πολιτικού πρόσφυγα, λόγω του ότι ανησυχούσε, επικοινώνησε μαζί με τον κ. Κουλία και ζήτησε βοήθεια. Ο κ. Κουλίας ανταποκρίθηκε και επικοινώνησε με την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, η οποία του απάντησε ότι ο ασθενής δεν μπορεί να πάει στον ιδιωτικό τομέα επειδή ο ΟΑΥ δεν το επιτρέπει, καθώς έχουν μικροχειρούργους στα νοσοκομεία του ΟΚΥΠΥ.

Τελικά, ο ασθενής μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας κατά τις 5 το απόγευμα όπου και πάλι δεν έγινε τίποτα, αφού ανέμενε μέχρι τις 11 το βράδυ για να του πουν ότι θα χειρουργηθεί την επόμενη ημέρα.

Με ιδιωτική πρωτοβουλία, ο εργοδότης του πολιτικού πρόσφυγα, τον μετέφερε εσπευσμένα στον μικροχειρούργο Άλκη Αλκιβιάδη στη Λεμεσό, ο οποίος τον χειρούργησε.

Σε δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι», ο Δρ. Αλκιβιάδης ανέφερε ότι του μετέφεραν τον ασθενή κατά τις 11:30 την νύχτα αλλά, λόγω της καθυστέρησης που παρατηρήθηκε, ο αντίχειρας δεν μπορούσε να ανασυγκολληθεί και ανασυγκολλήθηκε μόνο ο δείκτης, επισημαίνοντας ότι σε αυτά τα ατυχήματα, ο χρόνος είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουλίας, δεν έχουν λάβει καμιά απάντηση από τα νοσοκομεία για την στάση του ενώ τόνισε ότι το θέμα θα εγγραφεί στην Βουλή και θα διαταχθεί έρευνα.

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντυπωσιακές εικόνες από την είσοδο του βασιλιά καρνάβαλου στην Πάφο υπό βροχή - Το άρμα με το μαγεμένο δάσος - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Εκοιμήθη ο πατήρ Γεώργιος: Πένθος σε κοινότητα της Λευκωσίας - Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του
Τι συμβαίνει στο Παιδοογκολογικό; Διαρροές νερού, έντονος θόρυβος- Οι εξηγήσεις του ΟΚΥπΥ
Ανθρωπιστικός Διάδρομος: Μεταφορά γευμάτων από την Κύπρο στη Γάζα – «Συνεργασία για να φτάσουμε σε οικογένειες» - Δείτε βίντεο
Θρίλερ στη Λάρνακα: Αντικρουόμενες εκδοχές για τον θάνατο 72χρονης - Τι λέει η εγγονή, τι απαντά ο ΟΚΥπΥ - Βίντεο
Τρόμος σε πτήση: Κινητήρας εξερράγη στον αέρα, το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση, δείτε βίντεο
Άνοιξαν νέες θέσεις εργασίας στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση - Όλες οι λεπτομέρειες

 

 

 

Υπουργικό: Δικαίωμα ψήφου στον τόπο τους για εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες - Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν

Υπουργικό: Δικαίωμα ψήφου στον τόπο τους για εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες - Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν

Τη νομοθετική τροποποίηση του περί Αρχείο Πληθυσμού Νόμου ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, δίνοντας το δικαίωμα στους εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες να ψηφίζουν στις Εκλογές ανάδειξης Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο με βάση τον τόπο διαμονής τους όσο και με βάση τον τόπο εκτοπισμού τους, κατ’ αντίστοιχο τρόπο που ισχύει για τους εκ πατρογονίας εκτοπισθέντες.

BEST OF TOTHEMAONLINE