ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μη σκόπιμο λάθος» - Έβαλαν τη σημαία του ψευδοκράτους στο Μπαχρέιν - Είχε πάει αποστολή από την Βουλή των Αντιπροσώπων

«Μη σκόπιμο λάθος» - Έβαλαν τη σημαία του ψευδοκράτους στο Μπαχρέιν - Είχε πάει αποστολή από την Βουλή των Αντιπροσώπων

Άμεση ήταν η αντίδραση της Βουλής σε περιστατικό με σημαία του ψευδοκράτους στο Μπαχρέιν.

H Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου, έχοντας λάβει πληροφόρηση για το συμβάν που αφορούσε στην παράνομη ανάρτηση της σημαίας του ψευδοκράτους σε αίθουσα συνεδρίασης, στα πλαίσια των εργασιών της 146ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στο Μπαχρέιν και σε συνέχεια των έντονων παραστάσεων, στις οποίες προέβη επιτόπου η κυπριακή αντιπροσωπία στη Συνέλευση, αντέδρασε άμεσα, αποστέλλοντας, προχθές, Δευτέρα 13 Μαρτίου, επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Αντιπροσώπων της φιλοξενούσας χώρας κ. Ahmed Bin Salman AlΜusalam.

Στην επιστολή της, η Πρόεδρος της Βουλής τονίζει ότι η ανάρτηση της σημαίας μιας παράνομης, αποσχιστικής και υποτελούς στην Τουρκία οντότητας, ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, αντίκειται στο διεθνές δίκαιο και στα ψηφίσματα 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Τέτοιες ενέργειες που επιδιώκουν την αναβάθμιση του ψευδοκράτους σε «κράτος», υπογραμμίζει η κα Δημητρίου, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές και έχουν επανειλημμένα καταδικαστεί από τα Ηνωμένα Έθνη, τη Διακοινοβουλευτική Ένωση και την διεθνή κοινότητα. Τα κοινοβούλια-μέλη της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, επισημαίνει η κ. Δημητρίου, δεν μπορούν να παραβιάζουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις αρχές και τους στόχους του Οργανισμού, τους οποίους έχουν δεσμευτεί να προωθούν και να διαφυλάττουν. Ζήτησε δε τη δέσμευση του Μπαχρέιν όπως τέτοια ατυχή περιστατικά, τα οποία αντίκεινται στο πνεύμα της διεθνούς νομιμότητας, μη επαναληφθούν μελλοντικά.

Σε σημερινή απαντητική του επιστολή, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αντιπροσώπων του Μπαχρέιν εκφράζει λύπη για το περιστατικό, διαβεβαιώνοντάς την κ. Δημητρίου ότι επρόκειτο για «μη σκόπιμο λάθος». Ο κ. Ahmed Bin Salman AlΜusalam τονίζει ότι το Βασίλειο του Μπαχρέιν αντιτίθεται σε οιαδήποτε παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και υπογραμμίζει ότι σε καμία περίπτωση το λάθος αυτό θα μπορούσε να διαταράξει τις στενές σε όλα τα επίπεδα σχέσεις μεταξύ του Βασιλείου του Μπαχρέιν και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών

Σε σχέση με το σημερινό δημοσίευμα στον τουρκοκυπριακό Τύπο το οποίο αφορά την 146η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη, το Υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει τα ακόλουθα:

Δυστυχώς το εν λόγω συμβάν εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της τουρκοκυπριακής πλευράς να εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά κάθε ευκαιρία προς εξυπηρέτηση των «σχεδιασμών» της για «νομιμοποίηση» της αποσχιστικής «οντότητας» των κατεχομένων.

Το Υπουργείο Εξωτερικών βρισκόταν συνεχώς σε πλήρη συντονισμό με την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων που συμμετείχε στην εν λόγω Διάσκεψη, καθώς και με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας στο Άμπου Ντάμπι (με διαπίστευση στο Μπαχρέιν) προς αποτροπή των όποιων «προσπαθειών» της τουρκοκυπριακής πλευράς για υπόσκαψη της διεθνώς αναγνωρισμένης κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επί τούτου, και σε συνέχεια των συντονισμένων ενεργειών της Κυπριακής Δημοκρατίας, η κυβέρνηση του Μπαχρέιν, ως φιλοξενούσα χώρα της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης, παρενέβη και απέτρεψε τις προαναφερθείσες «προσπάθειες» της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Το Υπουργείο Εξωτερικών δράττεται της ευκαιρίας για να επαναλάβει ότι τέτοιου είδους αποσχιστικές «ενέργειες» δεν υποβοηθούν τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων προς εξεύρεση λύσης του Κυπριακού εντός του συμφωνημένου πλαισίου του ΟΗΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top