Κ. Ιωάννου: Τέλος στη διαδικτυακή διευθέτηση ραντεβού στο Τμήμα Μετανάστευσης – «Ατζέντηδες καταχράστηκαν το σύστημα»

Κ. Ιωάννου: Τέλος στη διαδικτυακή διευθέτηση ραντεβού στο Τμήμα Μετανάστευσης – «Ατζέντηδες καταχράστηκαν το σύστημα»

Η διαδικτυακή διευθέτηση ραντεβού στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης σταματά καθώς διαπιστώθηκε κατάχρηση της σχετικής πλατφόρμας από ατζέντηδες και από Δευτέρα θα ισχύσουν άλλες ρυθμίσεις για τα ραντεβού, δήλωσε την Κυριακή ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Όσον αφορά το ζήτημα με τους προσφυγικούς συνοικισμούς, ο ΥΠΕ είπε ότι την Τρίτη ενημερώνει τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων για το συγκεκριμένο σχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση προς επίλυση του προβλήματος και το οποίο θα κατατεθεί ακολούθως στο Υπουργικό.

Στο περιθώριο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου, στη Λάρνακα, ο Υπουργός ρωτήθηκε για πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Sunday Mail, όπου γίνεται αναφορά σε ατζέντηδες που πουλούσαν διαδικτυακά ραντεβού τα ραντεβού για ποσά έως 200 ευρώ, με τον κ. Ιωάννου να απαντά πως «η πλατφόρμα έκλεισε επειδή μας έχει ανησυχήσει το συγκεκριμένο περιστατικό».

Είπε ότι το συγκεκριμένο θέμα το είχαν εντοπίσει από τις 10 του μήνα και έχει ανακοινωθεί ότι σταματά η λειτουργία της πλατφόρμας. «Δεν γνωρίζω για χρηματικά ποσά, αλλά σίγουρα υπήρχε κατάχρηση εκ μέρους ατζέντηδων που προκρατούσαν μεγάλο αριθμό ραντεβού, άρα το κοινό ή και οι άλλες κατηγορίες δεν είχαν την δυνατότητα για διαθέσιμα ραντεβού» είπε.

Σημείωσε πως, έγινε διευθέτηση και τη Δευτέρα σταματάει αυτή η πρακτική, ενώ έχουν γίνει άλλες ρυθμίσεις για διευθέτηση των ραντεβού. Όπως εξήγησε, αυτό θα γίνεται είτε διαμέσου υποβολής email, είτε συγκεκριμένες ημέρες θα ορίζονται για συγκεκριμένες κατηγορίες αιτητών, ενώ ανέφερε ότι μια-δύο φορές τον μήνα θα γίνεται ενημέρωση του κοινού για να λύνονται τυχόν απορίες και για να γνωρίζουν για την πρόοδο της αίτησης τους. «Συνεπώς έχουν γίνει άλλες ρυθμίσεις» ανέφερε ο ΥΠΕΣ.

Σε άλλη ερώτηση σε σχέση με τους τις επικίνδυνες και παλιές προσφυγικές πολυκατοικίες ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως «έχουμε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι προσπαθούμε να βρούμε μια ολιστική λύση, του προβλήματος που χρονίζει».

Προτεραιότητά μας, συνέχισε «είναι η ασφάλεια και η υγεία των ανθρώπων που μένουν στους προσφυγικούς συνοικισμούς και με εντολές του Προέδρου της Δημοκρατίας εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Σημείωσε πως, «έχουμε ήδη εκπονήσει ένα σχέδιο χορηγιών και έχει ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων για το συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο θεωρούμε ότι θα επιλύσει οριστικά το συγκεκριμένο πρόβλημα».

«Πρόθεση μας είναι την ερχόμενη Τρίτη να ενημερώσουμε ξανά τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Προσφύγων για το συγκεκριμένο σχέδιο» και τυχόν απορίες ή εισηγήσεις για βελτίωση του σχεδίου «ούτως ώστε να πάει το τελικό σχέδιο στο Υπουργικό Συμβούλιο και άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE