ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι προβληματισμοί και οι νέες προτάσεις στο σχέδιο επικίνδυνων πολυκατοικιών - «Ο Νουρής δεν είχε σε προτεραιότητα τα προσφυγικά θέματα»

Οι προβληματισμοί και οι νέες προτάσεις στο σχέδιο επικίνδυνων πολυκατοικιών - «Ο Νουρής δεν είχε σε προτεραιότητα τα προσφυγικά θέματα»

Από το Σάββατο που επιθεώρησαν προσφυγικές πολυκατοικίες μέχρι και αύριο Τρίτη, οι βουλευτές της Επιτροπής Προσφύγων δουλεύουν πάνω σε προτάσεις για το Σχέδιο.

Την Τρίτη κλήθηκε να παραστεί στη Βουλή, ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Ιωάννου.Αύριο αναμένεται να τεθούν προτάσεις από την Επιτροπή, τόσο για τη βελτίωση του σχεδιασμού για αντιμετώπιση των προβλημάτων σε ακατάλληλες και προβληματικές πολυκατοικίες προσφυγικών συνοικισμών όσο και για τα κίνητρα για τους επιχειρηματίες που θα κληθούν να αναλάβουν την ανέγερση των νέων πολυκατοικιών.

Το Σάββατο όλα τα μέλη της Επιτροπής Προσφύγων επισκέφθηκαν τον προσφυγικό συνοικισμό Αγίου Ελευθερίου στα Λατσιά, με σκοπό να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί στις προσφυγικές πολυκατοικίες

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων, Νίκος Κέττηρος μιλώντας στο ThemaOnline ανέφερε ότι «ο κόσμος που ήρθε το Σάββατο ήταν τόσο ζεστός απέναντι σε όλα τα μέλη της Επιτροπής που πραγματικά μας έδωσε δύναμη. Μας έλεγε ευχαριστούμε , συνεχίστε , είμαστε μαζί σας. Ηταν στα όρια του συγκινητικού. Είμαι επτά χρόνια βουλευτής και δεν το είδα ξανά αυτό. Ήταν βοηθητική η στάση τους».

Σε ερώτηση γιατί τόσα χρόνια καθυστερούσαν την προώθηση του συγκεκριμένου ζητήματος με τις επικίνδυνες προσφυγικές πολυκατοικίες ο κ.Κέττηρος απάντησε: «Ο κ.Νίκος Νουρής ( πρώην Υπ.Εσωτερικών) δεν είχε σε προτεραιότητα τα προσφυγικά θέματα, αντίθετα τα είχε αρκετά υποβαθμισμένα. Όταν του ζητήσαμε με επιστολή να έρθει στην Επιτροπή Προσφύγων γιατί εντοπίσαμε ότι υπάρχουν 700 κενά οικόπεδα σε όλους τους συνοικισμούς, -τα οποία αν τα χωρίσουμε στα δυο θα βολέψουμε 1400 οικογένειες νέων ανθρώπων- , η απάντηση του ήταν «θα το δούμε εν ευθέτω χρόνω». Στην Επιτροπή προσφύγων παρουσιάστηκε λίγες φορές, περιορισμένο αριθμό θα έλεγα, ενώ στην Επιτροπή που αφορούσε το μεταναστευτικό ήταν συνέχεια, όταν τον καλούσαν οι Ελαμίτες ανταποκρινόταν εύκολα».

Για τον νέο Υπουργό Εσωτερικών ανέφερε ότι «βλέπουμε πολλά σημεία καλής θέλησης από τον κ.Κωνσταντίνο Ιωάννου» όπως πρόσθεσε και από τον ΠτΔ «οι οποίοι ανταποκρίνονται άμεσα».

Όπως τόνισε: «στόχος αυτές τις ημέρες είναι να κάνουμε προτάσεις λειτουργικές πάνω στις σκέψεις του Υπουργείου. Είναι θετικό που μιλάμε στη βάση ενός σχεδίου, ωστόσο έχω βρει πράγματα που με προβληματίζουν κατά πόσο θα είναι υλοποιήσιμο το σχέδιο».

Σύμφωνα με το σχέδιο στις περιπτώσεις αναδόμησης πολυκατοικίας στο ίδιο τεμάχιο, προβλέπεται να είναι δυνατή η αξιοποίηση του Κινήτρου Παραγωγής Προσιτής Κατοικίας με αύξηση του συντελεστή δόμησης και αύξηση του αριθμού ορόφων κατά μέχρι δύο, προς όφελος του συνόλου των συνιδιοκτητών προς αντιπαροχή στον κατασκευαστή ώστε να καταστεί οικονομικά βιώσιμο το έργο, εξασφαλίζοντας πρόσθετη ελάφρυνση για τους συνιδιοκτήτες.

Ένα σημείο που προβληματίζει τον βουλευτή και Πρόεδρο της Επιτροπής Προσφύγων:  «Με προβληματίζει το συγκεκριμένο σημείο με την αύξηση του συντελεστή δόμησης κατά δυο ορόφους, αν είναι ελκυστικό για τους εργολάβους και developers. Εμείς έχουμε κάποιες άλλες προτάσεις πάνω σε αυτό το θέμα και την Τρίτη θα τις παρουσιάσουμε στον Υπουργό. Το θέμα είναι να κάνουμε ένα σχέδιο ώστε να ανταποκριθεί ο ιδιωτικός τομέας και να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον, να είναι συμφέρουσα πρόταση και τα κίνητρα ώστε να προχωρήσουμε γρήγορα στην υλοποίηση και να μην μείνουμε με ένα σχέδιο στο χέρι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top