ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνωστισμός στον ΔΗΣΥ για τη θέση του αναπληρωτή Προέδρου - Στην Πινδάρου ο Αναστασιάδης

Συνωστισμός στον ΔΗΣΥ για τη θέση του αναπληρωτή Προέδρου - Στην Πινδάρου ο Αναστασιάδης

Αυξάνεται μέρα με τη μέρα ο κατάλογος με τους ενδιαφερόμενους για τις ανώτατες θέσεις στην ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού, κυρίως για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, ενώ μικρότερο είναι το ενδιαφέρον για τις τρεις θέσεις των αντιπροέδρων.

Ο μεγάλος αριθμός των υποψηφίων για τον δεύτερο τη τάξει δημιουργεί έντονο συναγωνισμό ανάμεσα στη βάση του κόμματος, η οποία θα πορευτεί στις κάλπες στις 6 Μαΐου και όχι στις 7 όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Συγκεκριμένα για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου ανακοίνωσαν υποψηφιότητα ο αντιπρόεδρος Ευθύμιος Δίπλαρος, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης, Μιχάλης Σοφοκλέους και ο πρώην αντιπρόεδρος Σωτήρης Σαμψών. Εκκρεμεί η απόφαση του τέως υπουργού Γιάννη Καρούσου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει κομματικό αξίωμα αλλά δεν ξεκαθάρισε εάν εννοεί για τη θέση του αναπληρωτή Προέδρου ή του αντιπροέδρου. Εντονες είναι οι πληροφορίες για ενδιαφέρον του τέως υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Νουρή, ο οποίος δεν άνοιξε τα χαρτιά του.

Σε ό,τι αφορά τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων, μέχρι στιγμής ανακοίνωσαν ότι θα τις διεκδικήσουν οι βουλευτές Σάββια Ορφανίδου και Φωτεινή Τσιρίδου και ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος. Εάν δεν υπάρξουν άλλοι ενδιαφερόμενοι για τις τρεις θέσεις των αντιπροέδρων τότε οι τρεις υποψήφιοι θα ανακηρυχθούν χωρίς εκλογές.

Το χρονοδιάγραμμα των εκλογών αποφασίστηκε από το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, που συνήλθε τη Δευτέρα για πρώτη φορά υπό την Αννίτα Δημητρίου. Οπως αποφασίστηκε, το παγκύπριο συνέδριο του κόμματος θα διεξαχθεί στις 29 Απριλίου και θα καταπιαστεί με το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών. Μια εβδομάδα μετά, δηλαδή στις 6 Μαΐου θα διεξαχθεί η εκλογική συνέλευση για ανάδειξη του αναπληρωτή προέδρου, των τριών αντιπροέδρων, της προέδρου της γυναικείας οργάνωσης του κόμματος και των 25 εκλελεγμένων μελών του Πολιτικού Γραφείου. Οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν στις 4 Απριλίου.

Πρώτη επίσκεψη Αναστασιάδη

Με την ιδιότητα του πολίτη αλλά και του επίτιμου Προέδρου του ΔΗΣΥ ο τέως Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα μεταβεί σήμερα Τρίτη στις 9:30 το πρωί στην Πινδάρου. Θα συναντηθεί με τη νέα πρόεδρο της παράταξης, Αννίτα Δημητρίου. Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ ετοιμάζεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες για την πρώτη της παρουσία σε σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που θα διεξαχθεί στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ως εκ τούτου, καθήκοντα προεδρευόντος της Δημοκρατίας θα εκτελεί ο αρχαιότερος Βουλευτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζητά στοιχεία για ΜΕΔ και πωλήσεις δανείων σε εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων η Βουλή – Απέστειλε επιστολή στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

Έχεις οφειλές για ηλεκτρικό ρεύμα και θες να αλλάξεις προμηθευτή; Δεν θα μπορείς να το πράξεις, εάν δεν τις εξοφλήσεις πρώτα

Πήγε να «πουλήσει» προστασία και απειλούσε τον ιδιοκτήτη υποστατικού - Συνελήφθη 28χρονος

Νέα υπόθεση απάτης - Παρίστανε τον γιατρό και απέσπασε χιλιάδες ευρώ από 76χρονη

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top