ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ένα άκρως συγκινητικό βίντεο από άτομα με Σύνδρομο Down στην Κύπρο - «Φέτος έχω δουλειά» - «Είμαι χαρούμενος που είμαι ο εαυτός μου»

Ένα άκρως συγκινητικό βίντεο από άτομα με Σύνδρομο Down στην Κύπρο - «Φέτος έχω δουλειά» - «Είμαι χαρούμενος που είμαι ο εαυτός μου»

H Kλαίρη Λόντου , είναι η Κύπρια κλινική Ψυχολόγος όπου μέσα από τα Social Media, έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα άτομα με Σύνδρομο Down στην καθημερινότητα τους.

Η 21 Μαρτίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια ημέρα για το σύνδρομο Down. Το σύνδρομο Down είναι η πιο συνηθισμένη χρωμοσωμική διαταραχή στους ανθρώπους.

Αφορά μια γενετική κατάσταση, που προκύπτει από την εμφάνιση ενός επιπλέον χρωμοσώματος στο 21ο ζευγάρι, για τον λόγο αυτό ονομάζεται Τρισωμία 21. Προέρχεται σε ποσοστό 90-95% από το ωάριο και 5-10% από το σπερματοζωάριο και συμβαίνει σε μία περίπου από τις 700-800 γεννήσεις παιδιών.

Τα άτομα με σύνδρομο Down και οι οικογένειές τους υπολογίζονται περίπου σε 25.000.000 σε όλο τον κόσμο.

Με αφορμή την Παγκόσμια μέρα για το σύνδρομο Down , η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με την Κλαιρη Λόντου - Κλινική Ψυχολόγο και Επιστημονική Διευθύντρια του Ιδρύματος Τοξότη, η οποία κατάφερε μέσα από την δράση της να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία, δημιουργώντας λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και μοιράζοντας με τον κόσμο στιγμές με το πως είναι να ζεις με άτομα με Σύνδρομο Down.

H κ.Λόντου μίλησε στην ιστοσελίδα μας για το έργο και την δράση της δίπλα στα άτομα με Σύνδρομο Down:

«Όταν το 2014 εργοδοτήθηκα στον Τοξότη, δεν ήξερα ποσό θα άλλαζε η ζωή μου. Πήγα γεμάτη θέληση να προσφέρω, να διδάξω… όμως τα μεγαλύτερα μαθήματα τα διδάχτηκα εγώ, από αυτούς τους επίγειους αγγέλους, που η μόνη διαφορά τους είναι ένα έξτρα χρωμόσωμα και μια καρδιά αγνή και καθαρή!

Μαθήματα που δεν διδάσκονται ούτε στα καλύτερα πανεπιστήμια, μαθήματα αγάπης και μιας πιο όμορφης και απλής οπτικής της ζωής, που μόνο αν την δεις από τα μάτια τους μπορείς να την καταλάβεις! Γνώρισα ανθρώπους έξυπνους, ικανούς, με ταλέντο στη μουσική, στη ζωγραφική, στην υποκριτική, στον αθλητισμό! Ο καθένας ξεχωριστός και μοναδικός, αφήνει με άλλο τρόπο το σημάδι του στις ψυχές μας! Μαζί καταφέραμε να σπάσουμε στερεότυπα, να διεκδικήσουμε βασικά τους δικαιώματα και να πετύχουν μικρούς και μεγάλους στόχους».

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω η κ.Λόντου με την έντονη δράση της στα ΚΜΔ, κατάφερε να προωθήσει την αγάπη και να δώσει ένα τεράστιο χαστούκι στον ρατσισμό και να σπάσει στερεότυπα.

Σε ερώτηση εάν οι συνθήκες ποιότητας ζωής στην εποχή μας είναι καλύτερες και βελτιώνονται για τα άτομα με Σύνδρομο Down ή κ.Λόντου απάντησε:

«Μέσα από κοινωνικές εκδηλώσεις και πλατφόρμες κοινωνικών μέσων δικτύωσης, είδαμε τον κόσμο να αγκαλιάζει και να αποκαλεί τα παιδιά αυτά, παιδιά τους… είδαμε το κράτος να ενισχύει την προσπάθεια όλων των οργανισμών που μάχονται για τα δικαιώματα τους, με χορηγίες και με ενίσχυση της εκπαίδευσης τους! Είδαμε οργανισμούς να δίνουν ευκαιρίες στα άτομα με σύνδρομο, εργοδοτώντας τα στις εταιρίες τους! Κι αυτά είναι μόνο η αρχή! Όλοι μαζί συλλογικά μπορούμε να συνεχίσουμε να ενημερώνουμε και να διεκδικούμε όσα τους αξίζουν! Ισότητα στην εκπαίδευση, στην εργασία και στην αυτόνομη διαβίωση»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζητά στοιχεία για ΜΕΔ και πωλήσεις δανείων σε εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων η Βουλή – Απέστειλε επιστολή στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

Έχεις οφειλές για ηλεκτρικό ρεύμα και θες να αλλάξεις προμηθευτή; Δεν θα μπορείς να το πράξεις, εάν δεν τις εξοφλήσεις πρώτα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (24/4) στην επαρχία Πάφου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top