ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα «είπε» με τις τράπεζες ο Ηροδότου - Συζήτησαν για βιώσιμες αναδιαρθρώσεις προς δανειολήπτες και τα καταθετικά επιτόκια

Τα «είπε» με τις τράπεζες ο Ηροδότου - Συζήτησαν για βιώσιμες αναδιαρθρώσεις προς δανειολήπτες και τα καταθετικά επιτόκια

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ) κ. Κωνσταντίνος Ηροδότου συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τις διοικήσεις των αδειοδοτημένων πιστωτικών ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας Κυπρου, συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, όπως η έγκαιρη παροχή βιώσιμων αναδιαρθρώσεων προς τους δανειολήπτες καθώς και το ύψος των καταθετικών επιτοκίων.

Ο Διοικητής της ΚΤΚ τόνισε για ακόμη μια φορά στις διοικήσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων την ανάγκη για έγκαιρη παροχή βιώσιμων αναδιαρθρώσεων, καθώς κάτι τέτοιο θα αποβεί προς όφελος της οικονομίας στο σύνολό της. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη διαφάνειας στις χρεώσεις των τραπεζών.

Επιπρόσθετα, προέτρεψε τις τράπεζες να προχωρήσουν το γρηγορότερο δυνατό με αξιολόγηση των δεδομένων τους αναφορικά με το ύψος των καταθετικών τους επιτοκίων.

Οι τράπεζες ενημερώθηκαν επίσης για τα έργα πρωτοβουλίας της ΚΤΚ σε σχέση με τις Μη Εξυπηρετούμενες Χορηγήσεις (ΜΕΧ) και το digital onboarding για το τραπεζικό σύστημα.

Στη έναρξη της συζήτησης αναλύθηκαν τα ζητήματα που προκύπτουν από το μεταβαλλόμενο διεθνές χρηματοπιστωτικό περιβάλλον, καθώς και τυχόν περαιτέρω προληπτικές δράσεις για τη συνέχιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας του εγχώριου τραπεζικού κλάδου και της κυπριακής οικονομίας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Ηροδότου, η συνάντηση διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα και επιβεβαιώθηκε η ανθεκτικότητα του τραπεζικού συστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top