Η Κίνα ενέκρινε το πρώτο κινεζικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού με αγγελιοφόρο RNA

Η Κίνα ενέκρινε το πρώτο κινεζικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού με αγγελιοφόρο RNA

Η Κίνα έδωσε το πράσινο φως για τη χρησιμοποίηση του πρώτου κινεζικού εμβολίου κατά της COVID-19 με αγγελιoφόρο RNA, ανακοίνωσε σήμερα ο κατασκευαστής του, καθώς τα ξένα εμβόλια εξακολουθούν να μην είναι εγκεκριμένα στη χώρα.

Η Κίνα γνώρισε μια έκρηξη των κρουσμάτων το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, μετά την ξαφνική άρση των αυστηρών lockdown, της καραντίνας και των μετακινήσεων που ίσχυαν μέχρι τότε.

Το εμβόλιο, που παρασκευάστηκε από το φαρμακευτικό όμιλο CSPC, εγκρίθηκε για «επείγουσα χρήση» από την υγειονομική ρυθμιστική αρχή του Πεκίνου, ανέφερε η επιχείρηση σε ανακοίνωσή της.

Το εν λόγω εμβόλιο αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματικό στη διάρκεια δοκιμής, κατά την οποία χρησιμοποιήθηκε ως αναμνηστική δόση για άτομα που είχαν ήδη εμβολιαστεί με άλλους τύπους εμβολίων, πρόσθεσε χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Τα εμβόλια με αγγελιοφόρο RNA θεωρούνται εν γένει από τα πιο αποτελεσματικά για τη μείωση των σοβαρών μορφών της νόσου και των θανάτων που οφείλονται στον κορωνοϊό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Έντονες διαβουλεύσεις για απόσυρση των τριών υποψηφίων - Στόχος, η ενότητα στο κόμμα

ΕΔΕΚ: Έντονες διαβουλεύσεις για απόσυρση των τριών υποψηφίων - Στόχος, η ενότητα στο κόμμα

Ενώ η ΕΔΕΚ, βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, για την ανάδειξη του νέου προέδρου στην ηγεσία του κόμματος, οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνεχίζονται για την εξεύρεση μεταβατικού προέδρου στο κόμμα, μέχρι την επόμενη εκλογική διαδικασία, που σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, έχει καθοριστεί μέσα στον επόμενο χρόνο, μετά τις βουλευτικές εκλογές, του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE