LIKE ONLINE

Αυτός είναι ο λόγος που το το τσίπουρο βγάζει πάντα τον καλύτερό μας εαυτό

Αυτός είναι ο λόγος που το το τσίπουρο βγάζει πάντα τον καλύτερό μας εαυτό

Η άνοιξη είναι ήδη εδώ και αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για μαζώξεις, τραπέζια, μεζέδες και ποτήρια γεμάτα τσίπουρο Δεκαράκι.

Ο φετινός χειμώνας έμοιαζε ατελειώτος. Η ανάγκη μας για ηλιόλουστες, ανέμελες ημέρες, βόλτες και φαγοπότια με θέα τη θάλασσα είχε χτυπήσει «κόκκινο». Κάπως έτσι ο Μάρτιος ήρθε σαν από μηχανής Θεός στη ζωή μας, για να μας θυμήσει πως η άνοιξη αποτελεί την καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσουμε την προθέρμανση ενόψει καλοκαιριού.

Ο καιρός σιγά σιγά φτιάχνει, ενώ όσο κοντεύουμε προς το Πάσχα τα τραπέζια με φίλους και συγγενείς ολοένα και αυξάνονται. Τι μπορεί να απογειώσει, όμως, ένα τραπέζι και να βγάλει τον καλύτερο εαυτό μας; Μα φυσικά ένα ποτήρι τσίπουρο Δεκαράκι, το οποίο ξεχωρίζει για τον μονοποικιλιακό του χαρακτήρα, την ποιότητα και την απολαυστική του γεύση.

Μπορεί το φαγητό να ικανοποιεί τον ουρανίσκο και το στομάχι μας, όμως η αλήθεια είναι πως ένα καλό τσίπουρο μπορεί να εκτινάξει όλες μας τις αισθήσεις. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με την οικογένεια Δεκαράκι όλα αυτά τα χρόνια, από το εκρηκτικό Μοσχάτο, την αρχοντική Μαλαγουζιά και τον αρμονικό Ροδίτη Αλεπού.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, πως κάθε φορά που πέφτει στην παρέα η ατάκα «πάμε για ένα τσίπουρο το απόγευμα», όλοι ξέρουμε πολύ καλά τι εννοούμε. Ή για να είμαι πιο ακριβής, ο καθένας μας εννοεί κάτι διαφορετικό.

Προσωπικά, με τη λέξη «τσίπουρο» έχω συνδέσει το Δεκαράκι Μοσχάτο, το πρώτο μονοποικιλιακό τσίπουρο, το οποίο με το άρωμα του σε συνεπαίρνει. Ο φίλος μου ο Χρήστος από την άλλη, επιμένει πως σαν το Δεκαράκι Μαλαγουζιά δεν έχει. «Είναι ιδιαίτερο, κομψό και φινετσάτο» θα απαντήσει αν τον ρωτήσεις το γιατί.

Και τέλος, ο τρίτος της παρέας, ο Γιώργος στηρίζει σταθερά σε κάθε παραγγελία του το Δεκαράκι Ροδίτης Αλεπού, μιας και από τη στιγμή που το δοκίμασε στον Τύρναβο (μέσα στην έδρα του), δεν μπορεί να ξεχάσει τη φρουτώδη γεύση του. Το συγκεκριμένο τσίπουρο άλλωστε, λόγω της υψηλής του ποιότητας, έχει αναγνωριστεί ως οίνος Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ)

Τι κι αν είμαστε τρεις εντελώς διαφορετικοί τύποι; Τι κι αν ο καθένας μας έχει συνδέσει στο μυαλό του το τσίπουρο με μια διαφορετική ποκιλία; Όταν καθίσουμε στο τραπέζι και γεμίσουμε τα ποτήρια μας με Δεκαράκι, όλα δένουν μεταξύ τους σαν τα κομμάτια ενός παζλ. Οι συζητήσεις ρέουν ασταμάτητα και βγαίνει αβίαστα στην επιφάνεια ο καλύτερός μας εαυτός.

Αφού καταφέρουμε να τα «βρούμε» με τα τσίπουρα, όμως, η επόμενη διαφωνία του τραπεζιού έχει να κάνει με το φαγητό. Θαλασσινά ή κρεατικά; To καλό με το τσίπουρο Δεκαράκι πάντως, το οποίο παράγεται με την παραδοσιακή διαδικασία πολλαπλής επαναπόσταξης, είναι πως μπορεί να συνοδεύσει άριστα κάθε ειδών μεζέδες.

Με τις μέρες να μεγαλώνουν και τον ήλιο να ξαναμπαίνει ζωηρά στις ζωές μας, οι αφορμές για μια μάζωξη με αγαπημένα μας πρόσωπα σε κάποιο σπίτι ή μαγαζί αυξάνονται. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, τον χαρακτήρα και την ποιότητα που τους αρμόζει, τσουγκρίζοντας τα ποτήρια μας με τσίπουρο Δεκαράκι.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top