ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απάντησε για Κατσουνωτό η Υπ. Δικαιοσύνης - «Από ότι αντιλαμβάνομαι είμαστε στο τέλος της διαδικασίας»

Απάντησε για Κατσουνωτό η Υπ. Δικαιοσύνης - «Από ότι αντιλαμβάνομαι είμαστε στο τέλος της διαδικασίας»

Ενημερώθηκε από τον Αρχηγό της Αστυνομίας για το αν μπορεί να γίνει πειθαρχική έρευνα για την υπόθεση του Μιχάλη Κατσουνωτού, η Υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Προκοπίου – Κουκκίδη, τονίζοντας ότι «από ότι αντιλαμβάνομαι είμαστε στο τέλος της διαδικασίας».

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους η κα. Προκοπίου ανέφερε ότι: «έχω ενημερωθεί για το αν μπορεί και αν πρέπει να γίνει πειθαρχική έρευνα. Αντιλαμβάνομαι ότι είμαστε στο τέλος της διαδικασίας και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα έχουμε στα χέρια μας ως στοιχεία, για να μπορέσω να σας απαντήσω τι θα γίνει μετά»

Σχετικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στις πειθαρχικές διαδικασίες, ειδικά σε ορισμένες περιπτώσεις που κρατούν χρόνια, η Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι αν χρειάζονται αλλαγές και αναθεώρηση των διαδικασιών θα γίνουν.

Αναφέρθηκε επίσης και στις οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι οποίες είναι να εφαρμόζονται οι κανονισμοί με δικαιοσύνη και να μην είναι κανείς πάνω από τον νόμο.

«Αντιληπτό αυτό που λέτε και θα επαναλάβω αυτό που δήλωσα με έμφαση και στην επίσκεψη μου στην Αστυνομία», είπε χαρακτηριστικά η κα. Προκοπίου.

Συνέχισε προσθέτοντας πως: «οι διαδικασίες πρέπει να γίνονται σε γίνονται σε χρονικά διαστήματα που να μην αφήνουν σκιές στους πολίτες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, το έχει πει και ο Πρόεδρος το έχω πει και εγώ στο αστυνομικό σώμα και είμαι σίγουρη ότι από τώρα και στο εξής εάν κι εφόσον υπάρχουν πειθαρχικές διαδικασίες στο να γίνονται με γοργούς ρυθμούς και να είναι αποτελεσματικές»

Τέλος απάντησε αν πρόκειται αυτές οι διαδικασίες να αλλάξουν, σημειώνοντας ότι: «έχουμε ενημερωθεί για όλες τις υποθέσεις που εκκρεμούν. Έχει γίνει μια πρώτη συζήτηση και αυτό που έχω πει και στον ίδιο τον Αρχηγό, είναι πως χρειάζεται αναθεώρηση θα την κάνουμε»

Δείτε τις δηλώσεις της στο πιο κάτω βίντεο:

Σχολιάζοντας δηλώσεις της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Άννας Κουκκίδη - Προκοπίου ότι περιμένει ενημέρωση από τον Αρχηγό της Αστυνομίας για το θέμα, ο κ. Ανδρέου είπε ότι «ήταν ένα ογκωδέστατο μαρτυρικό υλικό που κλήθηκε ο ανώτερος αξιωματικός να μελετήσει».

Πρόσθεσε ότι «είναι στο τελικό στάδιο, στη σύνταξη του τελικού πορίσματος και ενδεχομένως το επόμενο διάστημα το πόρισμα θα σταλεί στον ίδιο τον Αρχηγό για να μελετηθεί κατά πόσο προκύπτουν οποιαδήποτε πειθαρχικά αδικήματα, όπως ήταν και οι οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top