ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο «κελί» ένας και πρόστιμο σε πέντε άλλους για λαθραία καπνικά προϊόντα

Στο «κελί» ένας και πρόστιμο σε πέντε άλλους για λαθραία καπνικά προϊόντα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε την Παρασκευή 24 Μαρτίου ποινή φυλάκισης 45 ημερών σε ένα άτομο και χρηματικό πρόστιμο ύψους 3 χιλιάδων ευρώ σε πέντε άλλα, αφού κρίθηκαν ένοχα για αυτόφωρα τελωνειακά αδικήματα που αφορούν αδασμοαφορολόγητα καπνικά προϊόντα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων «στις 21 Μαρτίου μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων στο αεροδρόμιο Λάρνακας, εντόπισαν στις αποσκευές έξι προσώπων, τουρκοκυπριακής καταγωγής, που θα αναχωρούσαν για το Λούτον του Ηνωμένου Βασιλείου, συνολικά 28.500 γραμμάρια καπνό για στριφτό τσιγάρο μάρκας Amber Leaf και 975 κούτες (195.000 τεμάχια) τσιγάρα Benson & Hedges, Parliament, Davidoff και Silk Cut, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος, το χαρακτηριστικό ασφαλείας και τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό ιχνηλασιμότητας».

Τα έξι άτομα συνελήφθησαν για αυτόφωρα τελωνειακά αδικήματα και τα καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν ως υποκείμενα εις δήμευση. Η συνολική δασμοφορολογική επιβάρυνση που αναλογεί στα κατασχεθέντα καπνικά προϊόντα ανέρχεται στις €68.475.

Την επομένη ημέρα, 22 του μήνα, τα έξι άτομα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα τριήμερης κράτησής τους.

Την Παρασκευή τα έξι πρόσωπα οδηγήθηκαν εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου το Τμήμα Τελωνείων προχώρησε στην καταχώρηση κατηγορητηρίων εναντίον τους.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας «εκδίκασε αυθημερόν τις υποθέσεις και επέβαλε ποινή φυλάκισης 45 ημερών σε έναν από τους έξι κατηγορούμενους και χρηματικό πρόστιμο ύψους τριών χιλιάδων ευρώ σε κάθε έναν από τους υπόλοιπους πέντε κατηγορούμενους».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ελεύθεροι οι 2 από τους 10 – Αναμένεται να ασκήσει έφεση ο ένας

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφίαΑναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top