Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών
Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.
Σημαντική αύξηση κατέγραψε η τιμή των αυγών στην Κύπρο, τη μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, κατά τον Ιανουάριο του 2023 σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2022.
Συγκεκριμένα, η αύξηση που κατέγραψε η Κύπρος ανήλθε στο 23,1% κατά τον Ιανουάριο του 2023, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2022.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, αυξομειώσεις παρατηρούνταν κατά τα προηγούμενα έτη ενώ, τα ποσοστά είχαν κυμανθεί ως εξής:
- Γενάρης 2023: Αύξηση 23,1% σε σύγκριση με τον Γενάρη του 2022
- Γενάρης 2022: Αύξηση 5,8% σε σύγκριση με τον Γενάρη του 2021
- Γενάρης 2021: Μείωση 3,8% σε σύγκριση με τον Γενάρη του 2020
- Γενάρης 2020: Μείωση 1% σε σύγκριση με τον Γενάρη του 2019
- Γενάρης 2019: Αύξηση 1,5% σε σύγκριση με το Γενάρη του 2018
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική (Eurostat), τα στοιχεία για τον Ιανουάριο του 2023 δείχνουν ότι, η τιμή των αυγών στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν κατά μέσο όρο 30% υψηλότερη, από ό,τι τον Ιανουάριο του 2022.
Τον Ιανουάριο του 2022, είχαν καταγραφεί πολύ χαμηλότερες αυξήσεις στην τιμή σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021, κατά 7% και σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020, κατά την έναρξη της πανδημίας κατά 1%.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη αύξηση του ετήσιου πληθωρισμού για τα αυγά καταγράφηκε στην Τσεχία κατά 85% τον Ιανουάριο του 2023 σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2022, ακολουθούμενη από την Ουγγαρία κατά 80% και τη Σλοβακία κατά 79%.
Μικρότερες αλλά ακόμη σημαντικές αυξήσεις καταγράφηκαν στη Γερμανία και το Λουξεμβούργο κατά 18% και στην Αυστρία κατά 19%.
Δεν ανευρέθηκαν παγιδευμένα άτομα στα συντρίμια της εγκαταλελειμμένης οικίας στην Ποταμιά
Ανοίγει ο κύκλος των ερευνών για τα Τέμπη - Νέα πρόσωπα στο κάδρο
Φονικός ανεμοστρόβιλος «ισοπέδωσε» το Μισισίπι - Τουλάχιστον 26 νεκροί -Βίντεο
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις