Σκηνοθετημένη ληστεία στη Λεμεσό: Εντοπίστηκαν 8 χειροφωτοβολίδες αλεξιπτώτου στο σπίτι του συνεργού

Σκηνοθετημένη ληστεία στη Λεμεσό: Εντοπίστηκαν 8 χειροφωτοβολίδες αλεξιπτώτου στο σπίτι του συνεργού

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά υπόθεση ισχυρισμού ληστείας, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπής και κατοχής εκρηκτικών υλών, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 27 Μαρτίου στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στο μεσημέρι χθες, άντρας ηλικίας 54 ετών, κατάγγειλε τηλεφωνικώς στην Αστυνομία, ότι ενώ οδηγούσε αυτοκίνητο ιδιοκτησία της εταιρίας όπου εργάζεται, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, στο ύψος της Παρεκκλησιάς, ανακόπηκε από άλλο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε άγνωστος άντρας.

Σύμφωνα με τον 54χρονο, ο άγνωστος άντρας, ο οποίος είχε καλυμμένο το πρόσωπο του με χειρουργική μάσκα, αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητο του και αφού έσπασε το τζάμι του οχήματός του, υπό την απειλή όπλου κατάφερε και έκλεψε χρηματικό ποσό ύψους 30 χιλιάδων ευρώ, το οποίο αφορούσε περιουσία της εταιρίας στην οποία εργάζεται.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, ανακρινόμενος ο 54χρονος ανέφερε, ότι η καταγγελία του ήταν ψευδής και ότι μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο, άντρα ηλικίας 53 ετών, σκηνοθέτησαν τη ληστεία, με σκοπό την κλοπή του πιο πάνω χρηματικού ποσού.

Σε έρευνα που διεξήχθη στην οικία του 53χρονου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ χειροφωτοβολίδες αλεξιπτώτου, για τις οποίες δεν είχε άδεια κατοχής.

Εναντίον των δύο πιο πάνω προσώπων εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα και συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

Δραματικές είναι οι στιγμές από την πολύ δύσκολη η κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από ττην κοινότητα Μαλιάς στην επαρχία Λεμεσού και πλέον έχει επεκταθεί μεταξύ των κοινοτήτων Ομόδους, Άρσους και Βάσας. Συγκεκριμένα ισχυρές δυνάμεις, περιλαμβανομένων οκτώ πτητικών μέσων επιχειρούν στην περιοχή Μαλιάς- Ομόδους- Βάσας στην οποία μαίνεται πυρκαγιά ενώ γίνονται διασώσεις και μετακινήσεις πολιτών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή. Στο σημείο μεταβαίνει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης. Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την Κοινότητα Βουνί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επηρεάζονται κατοικίες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχωρά με εκκενώσεις στην Κοινότητα Βουνί και η Πολιτική Άμυνα με εκκενώσεις στην Κοινότητα Ποταμιού. Έπιπρόσθετες δυνάμεις στην πυρκαγιά από Λάρνακα, Πάφο και ΕΜΑΚ Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE