LIKE ONLINE

Ταξίδια: Οι σαρώσεις καρδιακών παλμών θα αντικαταστήσουν τα... διαβατήρια - Τι προβλέπει αεροπορική εταιρεία

Ταξίδια: Οι σαρώσεις καρδιακών παλμών θα αντικαταστήσουν τα... διαβατήρια - Τι προβλέπει αεροπορική εταιρεία

Η πτήση έχει γίνει βασικός τρόπος μεταφοράς για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ενώ τα αεροπορικά ταξίδια γίνονται όλο και πιο συνηθισμένα στην ψηφιακή εποχή. Ωστόσο, τα μέτρα ασφαλείας των αεροδρομίων έχουν επίσης αυξηθεί και οι ταξιδιώτες πρέπει συχνά να υποβάλλονται σε χρονοβόρους ελέγχους και να παρουσιάζουν διάφορες μορφές ταυτότητας για να επιβιβαστούν σε μια πτήση.

Τι θα γινόταν όμως αν το μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών σήμαινε να αφήσετε πίσω όλα αυτά τα έγγραφα και να έχετε μόνο τον παλμό της καρδιάς σας ως ταυτοποίησή; Αυτό προβλέπει μια αεροπορική εταιρεία.

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία δεν κατονομάζεται, δήλωσε ότι στο μέλλον οι επιβάτες θα μπορούν να επιβιβάζονται σε πτήσεις με απλή σάρωση του καρδιακού τους παλμού. Η τεχνολογία θα χρησιμοποιεί βιομετρικούς αισθητήρες για την ανάλυση των μοναδικών καρδιακών ρυθμών και μοτίβων ενός ατόμου για την επιβεβαίωση της ταυτότητάς του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε ότι το σύστημα αυτό δεν θα είναι μόνο πιο αποτελεσματικό και βολικό για τους επιβάτες, αλλά θα αυξήσει επίσης τα μέτρα ασφαλείας, καθώς θα δυσχεραίνει τη δυνατότητα των ατόμων να ταξιδεύουν με ψεύτικες ταυτότητες.

Αν και η ιδέα αυτή μπορεί να φαίνεται τραβηγμένη, υπάρχει κάποιο προηγούμενο για τη βιομετρική ταυτοποίηση στα αεροπορικά ταξίδια. Πολλά αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο εφαρμόζουν ήδη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να επιταχύνουν τη διαδικασία επιβίβασης. Επιπλέον, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν τη σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων ως εναλλακτική λύση στις κάρτες επιβίβασης.

Ωστόσο, υπάρχουν επίσης ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις ενός τέτοιου συστήματος στην ιδιωτική ζωή και την ασφάλεια. Τα βιομετρικά δεδομένα είναι ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες και υπάρχουν φόβοι ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν καταχρηστικά ή να παραβιαστούν από κακόβουλους φορείς. Επιπλέον, η ιδέα της συνεχούς παρακολούθησης των καρδιακών ρυθμών ενός ατόμου εγείρει ηθικά ερωτήματα σχετικά με την προσωπική αυτονομία και το σωματικό απόρρητο.

Επιπλέον, η τεχνολογία που απαιτείται για ένα τέτοιο σύστημα βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη και μπορεί να περάσει πολύς καιρός μέχρι να διαδοθεί ευρέως. Παρ' όλα αυτά, η ιδέα της χρήσης των καρδιακών παλμών ως μέσο ταυτοποίησης αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πιθανότητα για το μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Το «Δημοκρατικό Εθνικό Κίνημα» από τον Ανδρέα Θεμιστοκλέους – Σε ποιους απευθύνεται - Οι προτεραιότητες και τα «πυρά» προς τον ΔΗΣΥ

• «Ζαλίζει» ο αριθμός: Στα πόσα έφτασαν τα εξώδικα από κάμερες το 2024 - «Δεν μπαίνουν άλλες, έκλεισε το πρόγραμμα»

• Έρχονται διακοπές ρεύματος λόγω εργασιών - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν και πότε

• Αύξηση στα παράπονα καταναλωτών – Τι αφορούσαν τα περισσότερα και η σύγκριση με την περσινή χρονιά

• e-kalathi: Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση - Με εικονικούς καταναλωτές η δοκιμαστική φάση - Πότε θα διατεθεί επίσημα στο κοινό

• «Έφυγε» η Μάρω Καδή - Πότε θα γίνει η κηδεία και η παράκληση της οικογένειας



ΠτΔ: Πάει Αίγυπτο για αξιοποίηση των κοιτασμάτων «Κρόνος» και «Αφροδίτη»

ΠτΔ: Πάει Αίγυπτο για αξιοποίηση των κοιτασμάτων «Κρόνος» και «Αφροδίτη»

Ραγδαίες οι εξελίξεις στα ενεργειακά, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να ετοιμάζεται να πάει Αίγυπτο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top