ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτοιμη να συγκρουστεί με συνδικαλιστές η Κανάρη – «Χρήζουν ουσιαστικής και σοβαρής βελτίωσης τα ΤΑΕΠ»

Έτοιμη να συγκρουστεί με συνδικαλιστές η Κανάρη – «Χρήζουν ουσιαστικής και σοβαρής βελτίωσης τα ΤΑΕΠ»

Την ετοιμότητά της να συγκρουστεί, εάν χρειαστεί, προκειμένου να βελτιωθούν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και Ατυχημάτων (ΤΑΕΠ) και γενικά τα δημόσια νοσηλευτήρια, εξέφρασε η Υπουργός Υγείας, Δρ Πόπη Κανάρη.

Σε δηλώσεις της στο Omega και ερωτηθείσα σχετικά με τις επισκέψεις της σε ΤΑΕΠ ανέφερε ότι από τις επισκέψεις της διαφάνηκε ότι «χρήζουν μίας ουσιαστικής και σοβαρής βελτίωσης τα ΤΑΕΠ στα δημόσια νοσηλευτήρια», σημειώνοντας πως είχε κατακλυστεί από τηλέφωνα και επιστολές για την κατάσταση στα Τμήματα.

Κληθείσα να πει, τι ήταν αυτό που διαπίστωσε και χαρακτήρισε την κατάσταση «τριτοκοσμική», η κ. Κανάρη είπε πως «οι ασθενείς που ήταν σε αναμονή, μου παραπονιόντουσαν ότι ανέμεναν 5, 6, και 7 ώρες».

Σύμφωνα με την Υπουργό Υγείας «μέσα στα ΤΑΕΠ υπάρχουν καλοί γιατροί, καλοί νοσηλευτές, απλά χρειάζεται και μέσα στα νοσηλευτήρια και μία καλύτερη οργάνωση», τονίζοντας πως «πρέπει να γίνει μία σωστή επένδυση για αύξηση των κλινών, αλλά στο θέμα της οργάνωσης. Χρειάζονται άτομα που να οργανώνουν αυτή τη δουλειά, να συντονίζουν κιόλας».

Παράλληλα η κ. Κανάρη επεσήμανε πως για την ίδια τα ΤΑΕΠ είναι προτεραιότητα, αφού, όπως είπε, «είναι η βιτρίνα που δίνουμε στους ασθενείς μας για είσοδο στα νοσηλευτήρια», υποδεικνύοντας ότι «πρέπει να ξανακερδίσουμε την εκτίμηση των πολιτών για τα νοσηλευτήρια». «Πρέπει να κρατήσουμε με νύχια και με δόντια το έμπειρο προσωπικό μας και να επαναφέρουμε την εκτίμηση του κόσμου σε αυτά τα νοσηλευτήρια», υπογράμμισε.

Ερωτηθείσα πως, εάν είναι έτοιμη να συγκρουστεί μετωπικά με συνδικαλιστές, η Υπουργός Υγείας απάντησε: «Ίσως να χρειαστεί. Πάντοτε η πρόθεση μου και τα βιώματά μου στη ζωή, ήταν πάντοτε ο διάλογος. Αλλά, εάν χρειαστεί μέσα από τον διάλογο να μην βρούμε λύσεις, πιστεύω ότι ο κόσμος αξίζει ένα καλύτερο σύστημα υγείας».

Σε σχέση με το ΤΑΕΠ για παιδιά, η κ. Κανάρη αφού ανέφερε πως η στελέχωσή του έγινε στη βάση ότι θα δεχόταν περίπου 10 παιδάκια τη μέρα, τόνισε πως «με τη λειτουργία του φάνηκε ότι έχουμε 40 παιδάκια την ημέρα, άρα χρειάζονται περισσότερα από 3 κρεβάτια».

Η Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στη δυσκολία εξεύρεσης Παιδιάτρων για περαιτέρω στελέχωση του Τμήματος, αποκαλύπτοντας πως «στην προσπάθεια του ο ΟΚΥπΥ να βρει παιδιάτρους να στελεχώσουν το Τμήμα, δεν βρίσκει παιδιάτρους. Χρειάζονται το λιγότερο 6 παιδίατροι και έχουν βρει 3-4», είπε τονίζοντας την ανάγκη ότι πρέπει να δοθούν περισσότερα κίνητρα σε γιατρούς.

Αναλυτικά τα δήλωσε η Υπουργός Υγείας στο βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top