ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτά είναι τα μέτρα κατά της βίας που θα αποφασιστούν σήμερα

Αυτά είναι τα μέτρα κατά της βίας που θα αποφασιστούν σήμερα

Η απαγόρευση στη μετακίνηση φιλάθλων σε αγώνες υψηλού κινδύνου, η επιτήρηση αγώνων από αντιοχλαγωγικές ομάδες της Αστυνομίας, η ανάθεση του ελέγχου των εισερχομένων στα γήπεδα στην Αστυνομία και όχι σε εθελοντές των ομάδων, είναι μερικά από τα μέτρα που αναμένεται να αποφασιστούν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στη σκιά των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν την Κυριακή μέσα και έξω από το κλειστό γήπεδο «Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία», στο πλαίσιο του πρώτου ημιτελικό του Κυπέλλου Μπάσκετ Ανδρών ανάμεσα στην Ανόρθωση και τον Απόλλωνα.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να πάρει άμεσα μέτρα σε μια προσπάθεια να στείλει το μήνυμα ότι θα δρομολογήσει ενέργειες για πάταξη της βίας σε αθλητικούς χώρους. Αυτό το μήνυμα φρόντισε να στείλει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος τόνισε ότι αυτά τα φαινόμενα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ολιστικά και προειδοποίησε ότι εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση οι αθλητικοί αγώνες θα διεξάγονται χωρίς φιλάθλους.

Πέραν των μέτρων το Υπουργικό θα στείλει μήνυμα και προς όλους τους εμπλεκομένους ότι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της βίας. Αποδέκτης του μηνύματος αυτού θα είναι οι αρμόδιες αρχές για επιτήρηση και επιβολή της τάξης, αρχής γενομένης από την Αστυνομία αλλά και οι αθλητικές αρχές.

Οπως πληροφορείται το themaonline, αναμένεται να ανακοινωθεί η διενέργεια διοικητικής έρευνας ώστε να καταδειχθούν οι λόγοι για τους οποίους η επιτήρηση της τάξης δεν ήταν αποτελεσματική, κάτι που εκ πρώτης όψεως αποδίδεται στην ανεπαρκή εκτίμηση του κινδύνου του συγκεκριμένου αγώνα μπάσκετ, ανάμεσα στην Ανόρθωση και τον Απόλλωνα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top